Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Poezija u drugom filmu

S obzirom da je 4. listopad, dakle utorak (prošla je ponoć, pa je sada srijeda) Svjetski dan životinja. Tim povodom, a i zbog popusta od 10 % na svaki pojedinačni proizvod u Pet Centru (dakle, ne na cjelokupni iznos, nego na svaki proizvod posebno!), Mia i ja odlučile smo posjetiti Pet Centar....
Kupila sam i što treba i što ne treba! :)))))) Evo fotkica, što je sve Mia dobila: <

div class="blog-image-gallery">
. Možete li vjerovati da samo ova velika žvakalica od sira košta 53 kn?!:)))) Mia je bila skromnija, pa je izabrala goveđu kost, ali ja sam ipak uzela obje..:))). Goveđa kost mi se nikako nije svidjela. Malo ju je Mia grickala, pa odustala. A smrdi nevjerojatno, pa sam je nakon nekog vremena i bacila - odnosno, ono što je od nje ostalo....Treba reći da tko želi još malo slaviti sve, vezano za Svjetski dan životinja, moći će to napraviti ove subote od deset sati dopodne na Bundeku, gdje će se okupiti pojedinci i udruge, koje se bave zaštitom i pomoći za životinje.
Nakon toga otišli na Dolac, po pitu od jabuke iliti burek...:)))) I za poseban kraj dana, Kinoteka i Sanja Baković i njen gost.
Poezija u drugom filmu: Dinko Telećan u Kinoteka Baru. Voditeljica: Sanja Baković. Osobno sam Dinka Telećana upoznala kao vrsnog prevoditelja s engleskog i španjolskog, a tek kasnije otkrila sam i njegove pjesničke zbirke, ako i to da je čovjek putopisac i esejist. Povod za susret u Kinoteka Baru bila je njegova posljednja knjiga poezije "Dovoljni razlozi" (Fraktura, 2021.), kao i njegov prijevod s kineskog nedavno objavljene knjige poezije vrlo važnog suvremenog kineskog pjesnika Xi Chuana "Prerušena povijest" (Vuković&Runjić, 2022.)....Jednom riječju - Dinko Telećan je svestrani umjetnik i intelektualac. Bilo je zadovoljstvo poslušati kako čita svoje pjesme i strastveno priča o novim putovanjima, na koje se vrlo brzo sprema. Ljub!

Post je objavljen 05.10.2022. u 01:15 sati.