Skuhati jedan veći krumpir na pola, izredajte ga na ribež u zdjelu, stavite, sol, papar /tko voli neka stavi vegete/, malo ljutkaste crvene paprike, dobro promiješajte i napravite popečke koje pržite u ulju ili masti /tko šta više voli./ Pecite po tri minute sa svake strane, stavite na ubrus pola minute, posložite na tanjur a za prilog salata po želji, ali nije potrebna.
Kupiti pilećih vratova za deset kuna, jednu mrkvicu, jedan, peršin i napravite juhicu a u nju umjesto tijesta stavite kockice prepečene šnite kruha, vratove naravno izvadite iz juhe i utopite ih u smjesu gustu kao za palačinke te ih spržite na ulju, ostavite da se ocijede od masnoće na papiru, napravite bijele žgance od dvije žilice griza kao prilog, salata po želji, ali nije potrebna. Isto to možete napraviti od purećeg vrata.
Zdinstati na pola glavice luka jednu malu glavicu slatkog zelja, pokupiti sve vrste tijesta koje imate doma po otvorenim vrećicama i napravite fine krpice sa zeljem.
Post je objavljen 01.10.2022. u 00:38 sati.