Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

opservejšen

evo je ona šta gleda svit kroz ružičaste naočale napisala post o statistici, odnosno manje je više, pa san joj ostavija komentar kako statistika utječe na svekoliko pučanstvo kada su u pitanju društvene mreže.

gledajući sa znanstvenog stajališta statistika nam u principu govori o rizicima. pa će te takp nač podatke da pušači umiru češće od nepušača, a u naravi to znači da ako su 75% stanovništva neke države pušači onda je logično da će među ukupnom broju umrlih pušači za 25% premašiti nepušače. jel tako? je! no kako se moj komentar odnosio na statistiku blogo zajednice u kojoj je nebitno koliko ima članova, a itekako bitno statističko izviješće koje na dnu blog stranice navodi koliko blogera u tom trenutku piše novi post onda se stiče dojam da od svih mogučih blogera baš u tom trenutku troje piše novi post! međutim, ako zanemarimo da je uvik isti podatak o blogerima koji pišu novi post, kao i onaj kolikl ih u tom trenutku piše komentar, a što je uvik ista brojka već godinama i obratimo pažnju na svakodnevne aktivnosti na blogu onda ćemo primketiti da tri blogera, kako stoji u statistici svaki dan napišu novi post, a to su euro, lastavica i anči. doduše euro nepiše vikendom kada ga zamjenuje lastavica, ali onda ona te dane objavi dva posta pa van dođe na isto. anči pak ima dva bloga, jedan cool drugi fresh, ovi fresh valjda zato da se oni ool ne usmrdi i svaki dan objavi po jedan novi post. ima tu još likova, ka npr. sjena duše šta je istovjetno mom tajnom svijetu ili dav gindo i kalorijski koji zakođer svakog dana objave po novi post onda dolazimo do frapantnog podatka da je manje više. i sad se vi pitate kako to?? evo kako! ako na cool listi, u istom danu objave novi post euro, lastavica, anči i kalorikski a lista ima deset redi onda oni čine 40% objava tog dana. al dobro šta su napumpali statistiku za cool listu nego onda tog istog dana dav gindo, kolumbina tj. anči, sjena duše i moj tajni svijet koji nije uspio doć na cool listu objabe novi post i na fresh listi koja također ima deset redi i oni opet čine 40% objava šta znači da nji pet, računajuči obije liste zajedno ukupno zauzimaju 40% objava. i sa će meni neko reč da virujen statistici?! malo morgen! triba gledat sveobuhvatnu sliku.

evo npr. kad san se već uvatija znanstvenog tumačenja statistike da kažen i kako to izgleda u svjetskim okvirima jer, budimo realni ne vrti se sve oko bloga. pa, kaže statistika da na svitu ima 1% bogatih koji iskorištavaju 99% zemljinih resursa. nije uopće bitno kako su se rasporedili po vjeri, boji kože ili spolu, isto ka šta nije bitno jesi li na cool listi ili fresh listi. e sad će neko reč da i među onih 99% također ima bogatih. je istina ka šta ima i blogera koji povremeno objave zapažene postove svake prestupne, ka npr. morska ili garancija ili pak vjetar, ali kvaka je u tome da ti koji ne upadaju u onih 1% moraju činit nako kako in ti 1% diktira ili će ostat samo broj u statistici, jedan od 99.

dakle, moremo zaključit da manjina drži većinu za jaja i jajnike i da ovi potonji ne mogu ni prnit a da se ne useru.

Post je objavljen 29.09.2022. u 13:18 sati.