Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

Sezame...









Vjerojatno se svatko od vas u jednom trenutku upoznao s nekakvim oblikom anksioznog stanja. 'Moja mjera' je inače lagana melankolija, s njome se dosta dobro poznajem, no... žene k'o žene - nikada vam ni jedna neće sve o sebi otkriti, pa onda kako biti siguran gdje je i melankoliji početak a gdje kraj...

Mačak Zlajo, nevrijedna starina, a mladić u duši, slabog je imuniteta i u posljednje vrijeme često se prehladi. A kada izgubi njuh, onda izgubi i interes za hranu i za piće, i svaki put je za nijansu slabiji...
Zlajo je od onih mačkova za kojim ću pustiti barem jednu suzu više no što bih htjela, i to me već sada plaši. I možda je baš to bilo uzrokom noćašnjih 'mekih granica' i njihovih prelazaka, i posljedično snažnog osjećaja beznađa s kojim sam se grlila dobar dio budne noći a i kišnog, omamljenog jutra. Ali možda i nisu krive granice, nego otvorena vrata kroz koja se tjeskoba lagano uvukla, a koja su noćas takva ostala... ponovno zbog mačka. Očekivala sam da će htjeti otići, no on se, vjerojatno i sam uplašen zbog svog stanja, snažno stiskao uz mene pa sam, udovoljavajući mu, na vrata potpuno zaboravila.
Ali, iako sam skoro uvijek spremna na nježno i mekano valjuškanje u plahtama, nemam problem ni s povlačenjem kao skalpelom oštre granice kada za nju dođe vrijeme. I to toliko oštre da, prevrtljivo ženski, može biti dugačka jedva nepunu minutu, u kojoj su već i plahte složene i vrata zatvorena. Uvjetno rečeno zatvorena - ona su otvorena ili zatvorena uvijek s one strane koju mi sami odredimo, bez obzira kako to u tom trenutku izgledalo.

A nakon ovakvog reza na rotirajućim vratima preostaje samo potrošiti svo ono preostalo vrijeme koje će sasvim sigurno spremno poći za nama. Ja sam se do kraja prvih šezdeset sekundi sjetila koliko volim sezam, a još više miris onog prženog, pa sam izvukla tavicu i bez žaljenja potrošila dvadesetak minuta na lagano prženje polovice sezama kojeg u kući imam. Od njega ću poslije raditi tahini pastu, a sutra i humus.
Njega također jako volim.
Mrak :)








https://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/sezam





Post je objavljen 27.09.2022. u 16:23 sati.