Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubavjejednostavnoljubav

Marketing

Razglednica iz Klagenfurta

Prema legendi, u 13. stoljeću zmaj je pustošio po Klagenfurtu i njegovoj okolici. Živio je u obližnjoj močvari. Vojvoda je ponudio nagradu onome tko ga uhvati, a to je pošlo za rukom hrabrom mladiću. Zmaja je uhvatio na poseban način: privezao je bika za lanac pa uhvatio zmaja kao ribu na udicu!
U 16.st, skulptura klagenfurtskog zmaja isklesana je od jednog komada kamena i teška je 6 tona.



Od tada, kažu, građani su živjeli u miru.








Druga legenda kaže da se na mjestu današnjeg jezera Worthersee, u prošlosti nalazio bogati grad. Njegovi su stanovnici bili zli i prestali su vjerovati u Boga. Na Badnjak su priredili veliku i glasnu gozbu. U dvoranu je došao mali bradati čovjek te ih upozorio da ih čeka kazna i propast, ako se ne počnu ponašati prikladno blagdanu. Nisu ga poslušali.
Kada su crkvena zvona zvala na Polnoćku, mali je čovjek ponovno došao u dvoranu. Među ljude je stavio bačvu, iz koje je počela teći beskrajna bujica vode. Cijeli je grad potopljen, građani su se utopili, a stvoreno je jezero Worthersee.



Danas je na lijepo uređenom jezeru gradska plaža, na njemu se snimaju filmovi, izgrađeni su ljetnikovci i hoteli za bogatu klijentelu.




Naravno, posjetili smo i Minimundus. Slikati je dozvoljeno, objavljivati nije.
Što je mene najviše oduševilo, reći ću vam u slijedećem postu.




Post je objavljen 27.09.2022. u 00:17 sati.