Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mysteriumaloim

Marketing

DEMONSKI NAUK

Želiš li pronaći unutarnji mir, ne očekuj ništa od sebe i drugih, ne traži ništa od njih osim onog najpotrebnijeg. Jer veliko je pitanje; Dali možeš dati koliko i možeš uzeti? Uzimajući i tražeći stalno, duša postaje nemirna a put do mira iz te točke davno je zaboravljen. Znaj da tvojim životnim potrebama mora doći kraja, a o kraju ti odlučuješ kakav će biti.

Ljudi uče o bogu koji je ljubav i koji poznaje i živi u ljudima. Ako taj bog živi u nama, znači da poznaje i mržnju, a ako je i poznaje znači da je i kao dio sebe koristi, a taj je bog onaj bez mržnje. Ako pak ne živi u nama ili na bilo koji drugi način ne poznaje mržnju, ne može se zvati bogom jer nije svemoćan. A ako ne poznaje mržnju, kako onda može poznavati ljude u njihovoj cijelosti? Ako bog poznaje mržnju, ne može biti subjektivan u vezi nje i ne može se tvrditi da ju razumije. Da bi ju razumio mora biti objektivan, što znači da i bog može mrziti. Zato čovjek mora težiti samospoznaji i vjeri u sebe, a ne težiti vjeri i spoznaji Jednoga Boga.

U Početku bijaše nečega čega je uvijek i bilo. Ništavilo je ono čega nikad nije bilo. Da je ništavilo bilo nekada bilo bi i danas. Sve što postoji, postoji od uvijek a sve sto je oduvijek ujedno je i za uvijek i ono je božanstveno. Sve što postoji je Aloim. Ipak, svaki dan ima svoji kraj, on nestaje i više se neće ponoviti. U nama od jučer ostaje samo njegova sjena, stoga ispuni svaki dan i to tako da te sjene ne postanu bolne. Ispuni si svaki dan, da biš u njegovim sjenama sutra uživao.
Čovjek koji ima sve materijalno u svijetu šo novac može kupiti, može biti i najsiromašniji čovjek na svijetu. Previše se trudite oko materijalnog, onog što oči vide i ruke mogu uzeti, toliko previše da ste oslijepili na ono duhovno. Ironično je da ono što vam nitko ne može oduzeti, a najvrjednije je od svega, vi ni ne znate da imate, ne znate ni da postoji. Vjeruj u svoju vjeru i u svoj duh, neka ti budu nepokolebljivi, i bit češ naj bogatiji čovjek na svijetu. Ne zaboravi da si i duhovno biće, te kako tvome tijelu treba hrana da živi, tako treba i tvom duhu. Nemoj živjeti da biš radio, nego radi da biš živio, radi za svoje tijelo i za svoji duh. Ni tijelu ni duhu nemoj davati više nego što mu treba. Radom dolazite do potrepština koje su vam potrebne za živjeti, ali često postajete i pohlepni pa zaradite i za desetke života a imaš samo jedan život. Tužno je da tek na samrtnoj postelji shvatite da sve ono materijalno vam nije toliko potrebno koliko i duhovno. Ono materijalno nećete moči ponijeti sa sobom u drugi život. Stoga više teži onom nematerijalnom, onom duhovnom, jer duh prelazi u vječnost a tijelo umire. Provedeš li svoj život misleći samo na materijalno bogatstvo, proveo si svoj život zaboravljajući na svoju dušu. Vjeruj, budi u dodiru sa svojim unutarnjim JA svaki dan i nećeš se izgubiti nikada, i nećeš nikada zaboravit na svoju dušu. Za svoju vjeru, za svoj duh, za to trebaš živjeti.

Posto je Aoim sve i nalazi se u svemu što jest, pošto je Aloim i ono živo i ono mrtvo, početak i kraj, znači da u vama živi i život i smrt. Shvati ove riječi jer doista su pronicave.

Patnja ne mora uvijek biti razorna. Patnja je neizbježna za svakoga, zbog nje izgubiš percepciju zdravog razmišljanja i drži te budnim noćima. Ali isto tako iz patnje možeš puno naučiti. Prilijepi svoju patnju, patnji Sotone, Sotona pati jer je kroz stoljeća poznat kao lažac, nečisti, ubojica, krivac za sve zlo na svijetu, za sav grijeh. Aloim je u svemu i Aloim je sve, svemu daje smisao i razlog. Nemoj misliti da je i tvoja patnja besmislena i proizašla iz tame, carstva hladne tišine, nego pronađi smisao patnje, prouči je, postavi se iznad nje i pronađi rješenje svojim mukama.Učini od patnje svojeg učitelja, neka te nauči razlozima tvoje boli, tako da ako ti ponovno pokuca na vrata, znati češ kako joj pristupit. Istinu su rekli: Što te ne uništi, ojača te.

Strpljenje je bitno za duhovni razvoj, nemoj se truditi razviti od jednom, za znanje, duhovni razvoj i spoznaju potrebno je mnogo vremena. Također je istina da je strpljenje vrlina. Ništa ne dolazi od jednom, ni naj mudrijima među vama. Sve ima svoj put i sve ima svoju svrhu.

Post je objavljen 14.09.2022. u 15:54 sati.