Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Ekspoze o štucanju

Šta ono kažu, kad štucaš da te neko spominje il trača, tako nešta? E pa ko god je da je, sit se napričo jer sam jedva prestala štucat.


Mislim, kako je počelo tak je i prestalo, al baš ide na živce. Taman misliš da je prestalo, pa štucneš da se cijela sjedeća garnitura strese. Pa tako jedno tristo puta. Ja obično posežem za metodom prestanka disanja na nekoliko sekundi, i onda polako krenem izdahnut pa štucnem da se momentalno zagrcnem. I počne mi to al strašno ić na živce, i šta se vise trudim polagano izdahnut zadržani zrak to jače štucam. Prestrašno.
Ajde srećom se živi u moderno doba pa možeš proguglat štokakve savjete, za koje se ona počneš pitat ko ih je uopće takve dubokoumne složio.

Jer već prvi kaže šta – zadržite dah šta duže možete. Pa to znam i sama, jedino još nisam uspjela izdržat bez zraka pet minuta. Nije da neću – ne mogu. A to bi mi garant pomoglo, nije moguće štucat kad se onesvijestiš od nedostatka kisika. Valjda. A i ako je moguće, onesviješten si pa te ne živcira.
Dalje kaže – brzo ispijte veliku čašu vode. Eto letim. Taman mi fali litra vode u ustima i na putu prema želucu kad štucnem, tako da se još počnem i davit. Da ostanem i bez ono malo zraka šta imam jer istovremeno ločem i štucam.
Pa ide još bolji savjet – grgljajte vodu. Pa jebem ih u savjete Znači štucaš i još trebaš zabacit glavu i grgljat vodu; to je najbolji put za udavit sam sebe, a sve zato jer je tamo neko napiso da ako grgljate vodu prestaćete štucat. E pa nećete, bićete sretni ako ostanete živi.
Ovaj mi je najjači – nek vas neko snažno povuče za jezik. Da mi je znat šta troši taj šta je piso o štucanju, pa da i ja popijem i steknem savjetodavnu funkciju. Kud ćeš me povlačit za jezik, a štucnem svake tri i pol sekunde; pa da ruke slomim onom ko samo proba prić mome jeziku. A i gadna sam kad me se povuče za jezik, kad smo već kod toga.
Iduća mudrost kaže – zagrizite i žvačite limun. Od sveg voća i povrća baš limun, onakav kisel i žut? Dobro, brokulu se teško može zagrist, al kakve veze može imat žvakanje limuna sa štucanjem? Pa to sliniš ko bijesan, evo slinim pri samoj pomisli da bi trebala zagrist i žvakat limun.
Pa dalje – udišite miris soli. Koje soli, majkosvetabožja? Tuzlanske, morske, one parfemirane za kupanje? Šta da udišem kad ne zna napisat koju sol da uzmem? Samo se nasekiraš dok čitaš te savjete, još te i tlak šupi.
I onda stara fora – nek vas neko prestraši. Ma bravo. Ja sam trenutno sama doma, ispaćeni supatnik radi. I sad bi ja trebala u pidžami zvonit susjedi da nek me ko slučajno prestraši, da prestanem štucat. Ili još bolje – vrebat iza živice takva raštucana nekog prolaznika da mene prestraši, pa srce bi mu stalo da krenem škongrljat po vratima jer me eto treba prepast.

Zato nemojte uopće guglat za savjete kako prestat štucat, ništa pametno nećete nać. Lezite i štucajte dok samo ne prestane,
Jednom mora prestat.




Post je objavljen 12.09.2022. u 22:42 sati.