Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/litterula

Marketing

Tko se oženio?


Oo, gospođo Klara, dobar dan, kako ste? Već vas jaaako dugo nisam vidjela. Pa gdje ste? Šta je bilo? Nigdje vas nema. Aha, bojite se korone zbog VelkeBebe pa zato nikud ne idete. E da, ona se ne smije cijepiti pa morate biti jako oprezni. Da, da, korona je za nju jako opasna.
A baš mi je drago što smo se sastale. Idete u dućan? Idem i ja, baš mi je usfalilo šećera za kavicu. Ajmo onda polako zajedno, malo ćemo se prošetat, s noge na nogu. A možemo usput dok hodamo malo i brbljat.
Čujte naprimjer ovo! Jučer dok sam čekala autobus – morala sam otić u grad nešto obavit - stigle na stanicu dvije djevojke. I kaže jedna kak je prošle subote bila na svadbi u našem hotelu, kak je bilo lijepo, kak se izvrsno zabavljala i kak je plesala cijelu noć. I kaže - sad bi neko mogo reć da ja prisluškujem šta drugi ljudi pričaju na autobusnoj stanici; a šta ja tu mogu, hoću neću sve čujem kad tako glasno pričaju. Gdje sam ono stala; aha, kaže ta djevojka da su se njena sestra i sestrin dečko u subotu napokon oženili. Slušam ja šta je to ona rekla i pomislim: kako se neka djevojka i momak mogu oženiti? I s kim? I šta to uopće znači? Ako se momak oženio to znači da se vjenčao tj. da je sklopio brak s nekom djevojkom, jel tako? A ako se djevojka s nekim oženila - a i to danas može biti - onda to znači da se vjenčala tj. da je i ona sklopila brak s nekom djevojkom, a ne s nekim momkom. Jel tako? A to onda znači da su se te dvije djevojke oženile jedna s drugom tj. da su se udale jedna za drugu.
I s kim se onda taj momak prošle subote oženio? Jer momak se ne može oženiti s drugim momkom – osim ako taj drugi momak zapravo nije žensko - pa onda to što je djevojka na autobusnoj stanici rekla može značiti da se prošle subote momak njezine sestre oženio s nekom drugom djevojkom; da se s tom drugom djevojkom vjenčao tj. s njom sklopio brak. Jer ako se njena sestra s nekim oženila, onda se nije mogla istovremeno i za tog momka udati.
I sad vi meni recite tko se zapravo prošle subote oženio, tko se udao, tko je s kim sklopio brak, a tko se s kim vjenčao?
I tko to danas više uopće može znati!??


Post je objavljen 12.09.2022. u 12:00 sati.