Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Lilibet

Lilibet je okrunjena za kraljicu sa samo dvadeset i sedam godina.

Kakvu je odgovornost preuzela na svoja pleća to zna samo ona. Činjenica je da je okrunjena 2. lipnja 1953. i sve do jučer nosila je kraljevsku krunu. Ako niste znali, nakon krunidbe se – na svečanosti u Buckinghamskoj palači – točio i traminac iz Iločkih podruma.

Ja sam htjela prepričati nekoliko vrlo kratkih situacija vezanih za nju, koje su me nasmijale onako od srca.
Prva je njen susret sa gitarističkim velikanima, glavom i bradom pred njom su stajali Brian May, Jimmy Page, Eric Clapton i Jeff Beck; ako je ona kraljica ( a jest ) onda je stala pred živuće gitarističke bogove. Prilazi im i pita – a čime se vi bavite? Naravno da su joj se poimence predstavljali, jer ona očigledno i nije previše marila za rock i blues. Tako je recimo Claptona pitala koliko već dugo svira; on odgovara – četrdeset i pet godina, Vaše veličanstvo. Ona klima glavom, tipa – bome dugo, i pokušava uloviti što joj priča Jeff Beck o svojoj svirci sa ostalom trojicom. Kad vam se bude dalo, uguglajte i pronađite video pa ćete vidjeti da je bilo puno štosnije nego što se čini ovako kad pišem.

Druga je spektakl zvan dvojica Amerikanaca koji su nabasali na nju dok je šetala malo dalje od dvorca Balmoral. Imala je na sebi kaput od tvida i maramu na glavi i nisu je uopće prepoznali. Pozdravila ih je, pa su je pitali gdje živi. Odgovorila je – inače živim u Londonu, ali i ovdje imam kuću. Na to je jedan rekao – pa onda ste sigurno sreli i kraljicu. Ona ga je mrtvo ladno pogledala i rekla – ja nisam, ali ovaj gospodin ( pokazujući na svog čuvara ) je često susreće. Pa joj je Amerikanac uvalio fotoaparat u ruke, da ga pofotka pored čovjeka koji često susreće kraljicu. Pita Amerikanac njenog čuvara – kakva je kraljica, on kaže – ma silna je i ima fenomenalan smisao za humor. Dajte da vas pofotkam i sa ljubaznom gospođom koja me nahvalila. Zamislite samo njihove face kad su nekom malo upućenijem pokazivali fotke sa godišnjeg, pa im taj rekao – kako ste samo uspjeli nagovoriti englesku kraljicu da se slika s vama?

Treća je video uradak napravljen za otvaranje Olimpijade u Londonu, gdje ona osobno ulazi u helikopter sa Jamesom Bondom ( glumio ga je tada Daniel Craig, i da – i ja bi za njim ušla u helikopter ) i onda kao iskaču padobranom na Olimpijskom stadionu. Naravno da je padobranom iskočila kaskaderka koja ju je zamijenila. Jel možete vjerovati da je bilo nekih levata koji su bili uvjereni da je kraljica zbilja padobranom stigla na stadion? Bez obzira na levate, činjenica da je pristala sudjelovati u takvoj zafrkanciji meni dovoljno govori o tome kakva je ona osoba zapravo bila kad skine krunu.

Neka Lilibet mirno sniva. Bila je vrlo posebna žena.

( fotka – Queen Elizabeth II and James Bond, u famoznom spotu na izlasku iz Buckinghamske palače )




Post je objavljen 09.09.2022. u 20:28 sati.