Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Volim Hrvatsku

Kada bi se raznorazni mlatitelji prazne slame samo malo, samo trunčicu ugledali na ove sjajne sportaše koje imamo – pa gdje bi nam bio kraj.

Kakav je ugođaj iznjedrila čudesna Spaladium arena, kako su hrabro i srčano igrali naši momci. Za jedinu domovinu koju imaju. Znate, domovina je ko i mater, samo jedna. Pa ako je voliš, onda činiš sve da je izdigneš iz blata u koje je guraju oni koji nisu dostojni ni da se spomenu, a nagurali su pola milijarde kuna na račun maslinaru koji onda policiji kad ga privodi dovikuje – lešinari. Baš zato sam još više ponosna na naše sportaše, na vaterpoliste koji su naprosto morali dobiti Italiju. Jer osim što su sjajni sportaši, oni znaju za koga se bore i za koga igraju.

Danas je u Sisku otvoren Islamski kulturni centar i prekrasna džamija, koju se počelo graditi još 2016. ako se ne varam. Puno je ljudi islamske vjeroispovijesti doselilo ovdje u potrazi za boljim životom, ako se tako može nazvati iscrpljujući rad u sisačkoj Željezari. Pošteno i krvavo su zaradili svaku svoju plaću. Puno je njih obuklo hrvatsku odoru 1991. i puno ih se nije vratilo kući, svojim obiteljima. Pa sam slobodna reći kako mislim da su zaslužili ovako nešto; kakav čovjek moraš biti da poštuješ i čuvaš svoju vjeru i običaje, ne priznajući tuđe? Sretna sam zbog svih njih, kao da se i meni izgradilo nešto lijepo.

Pa da se onda usput osvrnem i na sve one koji su zgroženi troškovima osiguranja, štićene kolone i ne znam čime sve ne. Ako zamislite da je svaki policajac koji je danas bio na dužnosti dobio dnevnicu od petsto kuna ( a nije ) i podijelite friško otkriveno mažnjavanje od milijarde kuna dobićete brojku od dva miliona ljudi. Sumnjam da ih je toliko danas bilo na ulicama. I što su trebali, sjesti u dva autobusa i voziti čovjeka koji je predsjednik jedne države za Sisak?
Kao, toliko toga ima za izgraditi na potresom pogođenim područjima a novci se troše na već spomenuto. A Petrinja zjapi kao otvorena rana; ni tisuću dana troškova ovakvih osiguranja ne može ukloniti niti mali dio onoga što treba izgraditi.

Uvijek i u svemu valja biti čovjekom. Uvijek valja u svakom čovjeku koji ti dolazi u susret vidjeti svoj odraz.
Uvijek i iznad svega valja dati sve od sebe za svoju domovinu, za svoj grad.
Uvijek i iznad svega valja biti pošten čovjek. Jedino tako možeš sa visoka pogledati sve ove nakupine bjelančevina ljepljivih prstiju, koje nisu vrijedne ni tvog đona od cipele, a kamoli domovine.




Post je objavljen 08.09.2022. u 22:31 sati.