Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Dan 200.

Placenici

Nakon preobuke i upisa još jednog tipa letjelice u knjižicu, vraćamo se streljanama. Prvo je odrađena streljana za kratko s brzom paljbom u tri mete. U par minuta utrošena su 4 spremnika po 15, a slika meta vam govori sve što treba. Od prve preko druge do treće mete pogotci su postajali sve grupiraniji. Dva dana kasnije uvježbavanje okulomotoričkog sustva je nastavljeno na streljani za dugo. Tamo je na red došla nova alatka s jeftinijim i dostupnijem jurišnim metkom 7,62x39 mm. Iako (još) nema optiku s povećanjem, s njenim red-dot ciljnikom koji je u biti predviđen za situacijsko gađanje u bliskoj borbi, krenulo se gađati na 100m. Ciljnik "crvena-točka" bila je potpuno izvan mete i mora se upucati. To je preuzeo iskusni djelatnik streljane, pri čemu učimo još jedan brzi način realizacije navedenog.

Placenici

U međuvremenu je obustavljen napad Kijeva na Herson uslijed velikih gubitaka od 12.000 ljudi (>3000 mrtvih i 9000 ranjenih). Takvi strašni gubici ljudstva Rusima će samo olakšati buduće napade prema Nikolajevu i Odesi, a koji očekujem da će pojačavati s početkom gubitka vegetacije. Pred obustavu te Hersonske pokrenuta je nova ofenziva od Harkova prema Izjumu s navodno 9.000 vojnika. Rezultati ove druge ofenzive bivaju bolji i UAF prodire u dubinu Ruskog rasporeda. Napadi su vršeni s manjim udarnim grupama po uzoru na ranije napredovanje ISIL-a što ujedno otkriva planere napada. Nakon nekoliko dana, Rusi se odjednom odlučuju potpuno povući iz područja Harkovske pokrajine što je prvi vojni uspjeh Kijeva. Istodobno tih 200 dana rata dobrano je ispraznilo vojna skladišta zapadnih sponzora Kijeva, pa Njemačka MO kaže da im više nemaju što poslati. Navodno je čak i Rusija pokrenula nabavu topničkih granata iz Sjeverne Koreje.

Placenici

Kako god se u nastavku situacija na bojišnicama i svijetu bude razvijala sada je valjda i onim najsporijima postalo jasno da treba imati nekakav rezervni položaj. Koji nismo obišli još od sredine lipnja i početka ljetne turneje. Pa je ovaj vikend iskorišten za radove oko kuće, borbu s nabujalom vegetacijom i zanavljanje zaliha u našoj bazi Romeo Papa. Noć je iskorištena za uspostavu kratkovalne veze s našom podružnicom na jugu sa čime su ovoljetni radovi na vozilu tek dobili svoj pravi smisao. Tijekom rada na 7 Mhz oni su čuli mene, ali ja nisam njih. Pa smo se prebacili na 3,5 MHz gdje oni nisu čuli mene, ali sam ja jedva čuo njih. Zaključujemo da treba doraditi uzemljenje moje antene. Borba se nastavlja...

Placenici


Post je objavljen 12.09.2022. u 00:00 sati.