Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vuja

Marketing

KAKO JE PRVO PLINARSKO DRUŠTVO RASLO TREĆOM KOZMIČKOM BRZINOM ?

Još malo o trgovanju plinom.

Znate li kako je Ina gubila na natječajima za dobavu plina? Tako da je ili slala nepotpune ponude ili kasnila sa njima.

A znate li tko je dobijao poslove?

PPD....Prvo Plinarsko Društvo....." vlasnika" Pavla Vujnovca koji je tom metodom od koje se dizala kosa na glavama sindikalista u Ini koji su i javno upozoravali na nju, za dvije godine osvojio 30% tržišta RH...i sa 53 milijuna kuna prihoda koliko je imala 2011. za samo deset godina dogurala do velebnih 20,9 milijardi 2021.
U stvari , niša za uspon PPD se otvorila kada je ministar gospodarstva u Vladi Jadranke Kosor bio Đuro Popijač koji je pokrenuo proces liberalizacije tržišta plina u RH.
Taj isti Popijač se po odlasku sa mjesta ministra u saborske klupe oštro protivio privatizaciji Petrokemije koju je gurao Čačić pa je čak izjavio da ne postoji razlog da se Petrokemija proda.....Vjerojatno zbog tako odriješitog angažmana na spriječavanju privatizacije Petrokemije su ga kao velikog poznavatelja problematike 2017. uhljebili baš u nju na mjesto predsjednika njene Uprave no onda je na vlast došao razorni tandem Dalić - Goran Marić koji je mislio da je treba privatizirati pa je ona ipak " privatizirana".

Poprivatizirao ju je 2018. Pavao Vujnovac a Đuro Popijač odjednom nije više nije imao ništa protiv da se ona privatizira pa je tako ostao predsjednik Uprave Petrokemije.

Velika bi nepravda bila ne spomenuti i drugog ministra koji se skrasio kao " siva eminencija" u PPD, nezaboravnog Ivana Vrdoljaka za kojega je tamo negdje 2014. Vujnovac izjavio da mu nije ništa pomogao u strelovitom usponu i da ga on samo pozna jer da su obojica dečki iz malog mjesta Osijeka i ista generacija no, činjenica je da baš za vrijeme kad je Vrdoljak bio ministar gospodarstva od PPD počinju kupovati plin velike državne tvrtke poput HEP- plin, Petrokemija itd. naravno nakon što je Ina gubila poslove na opisane načine na natječajima.

I, naravno, u Društvo Značajnih Prijatelja PPD treba svakako uvrstiti i Franu Barbarića koji zaključuje štetne ugovore po HEP sa PPD u kojima se, navodno, velika gotovina na nezakonite načine slila u PPD a osobni je veliki frend Andreja Plenkovića, baš kao što je to i Škugor kojega sad niječe i pravi se grbav na sam spomen njegovog imena kao što se i Petar pravio grbav pa zanijekao Isusa kad je zagorilo, pa se općenito smatra da je i Andrej Plenković svetac zaštitnik plinskog krim biznisa u Hrvata i osobni zaštitnik Vujnovca, Vrdoljaka, Popijača, Barbarića, Čorića @ co. koje čuva od Uskoka i sličnih institucija.

Dakle, ako istražitelje to bude zanimalo i ne budu spriječeni u širenju istrage o ovom Škugor @ co mažnjavanju milijarde i + kuna moglo bi se još svašta otkriti jer valjda nitko u ovoj zemlji ne vjeruje da bi ovakve, u biti sitne ribice , mogle samo tako odnijeti ispred nosa krupnih riba toliku lovu a da one nemaju nikakav šušur...

Mogla bi se dogoditi velika plinska eksplozija....

Post je objavljen 31.08.2022. u 15:27 sati.