Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

2000 BIJELIH RUŽA MAJCI BOŽJOJ OD STAROGA GRADA





Navršilo se 534 godina koliko postoji paška Zborna crkva koju su generacije paških vjernika ispunjavale radošću novih života, žalošću opraštajući se od svojih najmilijih, pjesmom i slavljima, crkva koja se spremala da postane katedrala koju su obnavljali i dograđivali kroz duga stoljeća po potrebama vremena.



Proslava Velike Gospe u Pagu bila je 167. zavjetna procesija kojom se u grad Pag prenosi kip Majke Božje od Staroga grada. Ovogodišnju procesiju predvodio je novoimenovani nadbiskup zadarski koadjutor mons. Milan Zgrablić.

(foto: Ines Grbić, www.zadarska nadbiskupija)

Kako sam najavio u svom postu prije blagdana Vele Gospe, Zaklada Vigilare s dvije tisuća bijelih ruža ukrasilo je crkvu i čudotvorni kip Majke Božje od Staroga grada. Pored ruža postavljene su i molitvene nakane svih onih koji su donirali za ovaj veličanstveni pothvat. Zaklada Vigilare je u dogovoru s paškim nadžupnikom Božom Barišićem u suradnji s Marijinom Legijom u Pagu, odaslala na tisuće adresa, po cijeloj Hrvatskoj, blagoslovljene molitvene sličice s cvijetom te sliku Majke Božje od Staroga grada, što sam sve prikazao u svom postu.

(foto:www.vigilare.org)

Predsjednik Zaklade Vigilare dr.Vice Batarelo nije mogao sakriti uzbuđenje na ovaj veličanstveni čin. Majka Božja od Staroga grada ovom akcijom ušla je u dvije tisuće hrvatskih obitelji. Bolje promocije od ove sigurno nije moglo biti.



Post je objavljen 21.08.2022. u 13:00 sati.