Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Svatovski opus

Dugo nisam pisala o svatovima, pa mi je palo na pamet da bi mogla prizvat u sjećanje neke od najblistavijih svatovskih trenutaka mog najdražeg bratića, i šteta je šta recimo nekoć davno nije bilo snimanja ko sad jer je njegova kompilacija jedna od najžešćih otkad je izmislilo svatove.

U prvim svatovima u kojima sam bila u životu, a vjenčavali su se istoga dana moj bratić i sestrična i skupa su imali svatove na Vili, dva para mladenaca dogovorilo se da sve koverte sa novcima strpaju u tašku jedne od mladenki i kasnije ih podijele. Ni dan danas se ne zna kako se on dočepo te taške ( biće dok su mladenci plesali) i odglavinjo kući jer mu se već i spavalo. Probudio se u neko doba, pita ga mama - otkud tebi ona bijela taška. Da kakva taška, šta je njoj. Veli ona - ajde u sobu, eno ti je na nahtkaslu. On u sobu, stvarno taška tamo. Otvori je, a unutra nabijene koverte sa darovima od mladenaca. Govorimo o vremenu bez mobitela, nemreš ti ni javit nikome. On na bicikl s taškom pod rukom i brže mladencima. Tamo gluva misa, svi posvađani namrtvo jer niko ne zna gdje su pare. Legenda kaže da je ušo u kuću, stavio tašku na stol i izjavio - da ga jebeš, ja ne znam otkud ovo kod mene.

Kad je bio vjenčani kum, krenulo se sa buklijama i on izašo van iz auta da mladenki dohvati neki liker kroz prozor. Malo se ubucio, a bilo mu žao kupovat novo odijelo koje poslije samo skuplja prašinu u ormaru, pa je obuko odijelo koje mu je bilo na knap. Kad se u zao čas nagno da dobavi čašu, pukle mu hlače al skroz, od pasice otraga do šlica naprijed. Nekako se uguzelja u auto s mladencima, ipak je on kum pa se vozi s njima jel tako, i kaže šoferu - vozi me kući, pukle su mi hlače. Tu nastaje krkljanac - bukliju treba bavit a auto s mladencima odlazi sa buklijske lokacije. Spustio prozor i reko barjaktaru - eto nas za deset minuta, imam situaciju. Stigli k njemu doma, mladenci sjede otraga u autu, susjedi se zgledavaju, a on zahvaljuje cijelom katoličkom kalendaru šta mu je mater šnajdarica. Tu on skida hlače, mama sjeda za singericu i prolazi dvaput, za svaki slučaj. Pita ko ga je dovezo. Mladenci, mama, da ko me dovezo; pa ne mogu bez kuma u salu. Brže nazad u auto i pravac dalje na bukliju, s tim šta više nije dohvaćo nikom ništa. Sjedio ko Ramzes drugi cijelu noć i ustajo uz velike mjere opreza.

Nastavak slijedi, ovo je samo početak njegovog bogatog svatovskog opusa.

Post je objavljen 19.08.2022. u 21:32 sati.