Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

U T O R A K



slika: digital art


... i jutros sam se rastočila u nepoznate elemente postojanja sa željom lutanja u slobodnom prostoru i bezvremenskom tijeku pulsirajućih zvijezda.

Mekana svila Svemira još obavija ovaj lijepi grad gdje sam rođena i gdje živim moj lijepi život, nebo me gleda milostivije, nego proteklih dana, mudro me promatra i daje pozitivan predznak ovom utorku.

Pokušala sam mislima oblikovati neku rečenicu, ali i ona se rastočila u nepoznate elemente i simbole, dok kraj mog boka spava snena duša, a za to vrijeme je mistik u meni proučio zadanu šifru ovog kasno ožujskog dana.

Utorak...grad koji spava....najava kišnih oblaka i južnog vjetra.

Potrebna mi je ta toplina s juga da raznese ove hladne bedeme sjevernog vjetra koji me danima rastače u krhotine i razbacuje na sve strane svijeta.

Iznad našeg kreveta "zdravo, Marijo" napisano na glagoljici i ta čudna slova djeluju mistično, ali mi je mističnija moja duša koja još uvijek ne poznaje svoje dubine, a iz svih znakova što ih je Bog pred mene stavio, postoji labirint nepoznatih čiji krajnji cilj vodi u dubinu duše.

Znam da ćeš mi pomoći u dešifriranju tih simbola i znam da ćeš me nomadski opet odvesti u svoje priče iz davnine i još uvijek tamo gdje je bio moj bok tvoja glava zauzima svoje mjesto u zemlji snova.

Znakovit mi je taj utorak i ovo lijepo vrijeme kad očekujem mekani južni vjetar sa granica mog postojanja.


napisano 20.10.2009. na portalu Magicus, a iz moje 5. zbirke poezije
"NA TRGU PTICA"
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/utorak



http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2022/08/1631589214/utorak.html

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN broj: 978-953-7889-83-8
@Copyright Jadranka Varga
- Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Citat čl. 229. st. 2. Kaznenog zakona:
„Novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine kaznit će se tko bez navođenja imena ili pseudonima autora objavi, prikaže, izvede, prenese ili na drugi način priopći javnosti tuđe djelo na kojemu je označeno ime ili pseudonim autora ili na nedozvoljen način unese dijelove tuđeg djela u svoje autorsko djelo ili dozvoli da se to učini.“


Post je objavljen 11.08.2022. u 11:29 sati.