Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Volonterima, s ljubavlju

Lovrenčevo ima posebno mjesto u srcu svakog Petrinjca.

Sveti Lovro zaštitnik je našeg gradića. U nekim boljim vremenima ulice su vrvjele ljudima cijeloga dana; prijepodne bi u parku sve bilo prepuno štandova naših OPG-ovaca, nastupala bi kulturno – umjetnička društva, mogle su se vidjeti i konjske zaprege okićene onako kako su se nekad kitile za najsvečanije prigode. Uvečer bi na središnjem gradskom trgu bio koncert. Putem kući, uz malo sreće, moglo se vidjeti i nešto suza Svetog Lovre koje se pretvaraju u zvjezdani prah na noćnom nebu.

Ove će godine Lovrenčevo biti još više svečano, i dirljivo, i posebno. Gradsko je vijeće usvojilo prijedlog građanske inicijative Petrinjsko proljeće, te će 10. kolovoza u 9 i 30 ujutro biti na mostu koji se nadvija nad Petrinjčicom postavljena tabla sa natpisom Most volontera. U znak zahvale svakom onom čovjeku koji je 29. prosinca 2020. sjeo u auto ili kombi i krenuo put Petrinje pružiti pomoć. Svakom pripadniku navijačkih skupina, alpinistima, pripadnicima vatrogasnih postrojbi i HGSS-a, volonterima Crvenog križa, brojnim običnim malim velikim ljudima koji su otvorenih srca, riskirajući vlastite živote, iz svih krajeva Hrvatske stigli u Petrinju nad kojom se još crnilo nebo od prašine srušenih kuća, a nogostupi bili potpuno zakrčeni nekadašnjim krovovima i zidovima. Vrhunski su chefovi na središnjem gradskom trgu kuhali za sve, pod šatorom, na hladnoći. Volonteri su otirali naše suze i skupljali krhotine naših života i kuća petrinjskim ulicama. Ne postoji novac kojim se može platiti takva ljudskost, hrabrost i dobrota. Možemo im samo beskrajno, uvijek iznova zahvaljivati i ponavljati – vi ste naši heroji, jer ste u najtežim trenutcima naših života bez razmišljanja došli pružiti pomoć.

Grad Petrinja uputio je poziv svim volonterima da dođu i budu na otkrivanju ovog natpisa. Svi vas pozivamo – dođite i budite zajedno s nama na dan našeg grada, budite nam najdraži gosti. Dođite da vas dočekamo osmijesima i stiskom ruke, ovaj put bez suza i očaja.

Dođite i s ponosom prijeđite most koji će od 10. kolovoza nositi vaše ime – Most volontera.

( fotografije – stari most prekrasnih lukova, srušen 1991. – Petrinjski vremeplov; novi most – TZ grada Petrinje )






Post je objavljen 03.08.2022. u 16:58 sati.