Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

64. Europski go kongres - 1. tjedan

Ukratko - prvi tjedan kongresa je prošao prilično uspješno za naše predstavnike. Prije svega svi su dobro i pristupaju svakoj partiji s najvećom ozbiljnošću pa ni rezultati ne izostaju.

Ima toga dosta što je već odigrano ali bih za sada istaknuo da prvih pet kola Opena i četiri kola Rapida nitko nije završio "u minusu".
Stanje se može u priloženoj datoteci za Glavni turnir. Uskoro će biti gotova i tablica sa sva 4 kola Rapida, ali naši 4. kolo nisu ni igrali, jer su se skoro svi plasirali u Finale Parskog turnira.

Pa da počnemo "unatrag":
u četvrtak je na parskom natjecanju nastupilo 100 natjecatelja podijeljenih u 3 grupe: A, B i C. Svaka grupa je podijeljene u 4 podgrupe iz kojih su dva prvoplasirana para nakon tri kola ostvarila pravo nastupa na finalnom turniru u petak. U grupi B Stjepan je s Marijom Chernovom uspio doći do polufinala, dok je u grupi C Jakov s Lilly Hu dospio u finale. To je odličan rezultat s obzirom na jaku konkurenciju.
također smo imali atrakciju: jučer je u 17:30 emitiran polusatni komentar partije iz Vatre kojeg je dao Takemiya Masaki, 9p, uz prijevod na engleski Anttija Tormanena, 1p, koji je tu s nama, održava lekcije i analizira partije
na "slobodan" dan (srijeda) djeca su igrala i kombinaciju šah&go i timski turnir
u ponedjeljak je igran ženski turnir (Mirta je bila druga - srebrna medalja)
u utorak je održana godišnja skupština za vrijeme koje se u najljepšoj dvorani za sastanke u Vatri Dorni odlomio poveći komad starinske stropne svjetiljske (lustera) i raspao nama pred nosom. U susjednoj dvorani smo nastavili sastanak u kojem sam izabran u izvršni odbor (Executive Board) EGF-a
u ponedjeljak su igrane kvalifikacije 9x9 (handicap turnir) i bilo je jako zabavno
Što još reći - vrijeme je promjenjivo, pred početak vikend turnira baš se sručila kiša, ali sve to brzo ode i nastavljamo na vrlo ugodnih 18-20 stupnjeva. Na vikendu turniru igra 250 igrača, a u isto vrijeme se na Pandanetu mogu pratiti polufinalne partije pojedinačnog prvenstva Europe:
Fredrik Blombak igra protiv Benjamina s dugim prezimenom iz Francuske, a Artem s Nikolom Mitićem.
Sutra je finalni okršaj i borba za treće mjesto.

Evo, to je ukratko,
Više detalja na stranicama Kongresa.

Izvjestio Damir

Hvala Damire i čestitka na izboru, a cijeloj ekipi čestitke na uspješnim igrama i primjernim sportskim nastupima.
Detaljnije rezultate se može naći putem linkova na: https://egc2022.ro/
Pokušati ću i ja u postovima ovoga bloga staviti važno.

Mladen

Post je objavljen 30.07.2022. u 11:03 sati.