Thukpa je juha s rezancima, popularna u zemljama himalajskog područja. Može biti s povrćem i/ili s mesom, te s raznim drugim dodacima, sve ovisno o mjestu u kojem se sprema.
Kažu da njome Šerpe obavezno pune one male putne boce za vodu i sokiće kad vode turiste da skakuću po onim njihovim brdašcima.
Aj, ne kažu baš tako... al' meni eto došlo reći :O
No da, kad probate ovu juhu (ako već niste) jasno vam je zašto je toliko popularna - savršenog je 'toplog' okusa idealnog za hladnoću i zimske dane. E zato sam je ja i kuhala sada :)
A meni je stvarno savršena, barem ova verzija koju ja radim. A radim ju kad god imam sve potrebne sastojke... ili većinu - bitno da je okus sličan. Recept s ovog videa najviše nalikuje receptu kojeg i ja koristim, jedino sam ja preskočila kupus, a dodala mrkvu.
Toplo preporučujem ovu toplu juhu, ako je do sada još niste probali... a pogotovo ak' se pentrate po nekakvim hladnim brdima :)
I naravno, veliki pozdrav 'Kumu', ma gdje god da je tamo negdje gore... sigurna sam da i ondje osvaja već nekakav vrh...
Post je objavljen 25.07.2022. u 15:16 sati.