Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Boćalište u Retkovcu: Zabava za dizajnere i matematičare



Boćalište u Retkovcu, na uglu Aleje lipa i Ulice breza. Snimio: Vanja


Nisam baš veliki poznavatelj Retkovca (više o mojem poznavanju Donje Dubrave čitajte u slijedećim postovima), no čini se da je boćalište na ugklu Aleje Lipa i Ulice breza jedno od aktivnijih u gradu - em je veliko, em je prilično dobro uređeno, em je za mojeg prolaska jučer, sredinom vrele nedjelje, iz objekta uz boćalište dopirao niz glasova. Dakle, ono živi.

A uz to je boćalište i niz sjedalica za gledatelje ... ne znam budu li one sve zaista i popunjene (vjerojatno ne - iz vrlo prozaičnog razloga što su neke polomljene), ali ima ih zaista puno, nisam brojao, ali sigurno 40-ak. A najzanimljivije je što su te sjedalice donešene od tko-zna-kud i radi se o onim poznatim "Univerzijada" dizajniranim sjedalicama, neke su jednog dizajna i žute boje, a druge su plave i drugačijeg dizajna. (naravno, ove boje uzmite sa zadrškom, i plava i žuta su debelo apšisale).

Dakle, to je zabava za dizajnere, proučavanje tih sjedalica koje su sad već zrele za smještaj u Muzej dizajna .. a za matematičare: Na žutim se sjedalicama nalaze i neki brojevi i to posve stohastički, nasumce, raspoređeni ... pogledajte ih, možda skužitre neki princip!
(ja nisam i ne vjerujem da zaista postoji neki wink)



Klupski objekt uz boćalište. Snimio: Vanja


Red (izblijedjelo)plavih stolaca. Snimio: Vanja


Red (prljavo)žutih stolaca. Snimio: Vanja


Ajmo gledati brojeve: 8 i 4 ... Snimio: Vanja


... 69 i 9 ... Snimio: Vanja


... 115 i 5 ... Snimio: Vanja


... 103 i 20 ... Snimio: Vanja


... 10 i 21 ... Snimio: Vanja


... i za kraj: 26! Snimio: Vanja


Post je objavljen 24.07.2022. u 23:45 sati.