Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

Antivrućinašica










Pokušavam izanalizirati svu ovu trenutačnu strku oko toplotnih valova i udara.
Da vrućina, da žega... a po svemu sudeći, radi se o samo još jednoj u nizu prevara, još jednoj otrovanoj jabuci svjetskih moćnika pomoću koje bi htjeli kontrolirali, ne samo naše umove, nego i tijela!
Bome, moje neće u badić, pa makar se rastopila - neće se Bil Gejc moga tijela nagledati!!! Pa ak' sam već gospodarica prstenova , onda je red da budem i svoga tela gospodarica... kaj ne?

A nije da me nisu zamalo prevarili, znaju oni kamo pucati - te ugroženi ovi, te ugroženi ovi... a ja u većini skupina. Te ugroženi teški kronični bolesnici, a moja bolest i teška i rijetka. Znam da ima onih koji bi sad odmah pomislili: zaslužuješ ti i gore, al' 'srećom' ne može - već imam najteži oblik... pa nek' se takvi jedu od muke!
I kad te tako ispreskaču i isprepadaju, ne snađeš se odmah pa kao i prihvatiš njihova pravila... njihovu igru.
I odlučim se ja pripremiti, pa pored ventilatora iznad fotelje, i onog pored računala, te bijelih zavjesa što se na otvorenim prozorima napinju kao brodska jedra, zauzmem položaj i u dubokoj hladovini iza 'vazdazelenog' drvca u Zlajinom prolazu, a zadnje, kao što znate, i veliki suncobran također spreman da se kao veliko jedro suprostavi smrtonosnim sunčevim zrakama... Tamnih zastora i sunčanih naočala za svoje osjetljive oči suvišno je i spominjati.
Uz to još i veliki zamrzivač pun leda za osvježavajuća pića, a i svakodnevno zalijevanje travnjaka i hlađenje uzavrelog betona.
S ovim zadnjim sam čak i mačka Zlaju uspjela 'preobratiti na svoju vjeru', tako da bi svaki put nakon zalijevanja napustio svoju Venturijevu cijev i smjestio bi se pored mojih nogu.
(Doduše, on bi se do mojih nogu smjestio i uvijek kad očekuje ručak/večeru, al' nećemo sad o tome - kvari mi ritam pripovijedanja).

I tako bih se prebacivala s fotelje na stolac, pa drugi stolac, suncobran... i sve je nekako funkcioniralo, i činilo se da oni koji su nas strašili toplotnim udarima znaju što govore, pa sam ja i dalje šutjela i držala se debelog 'lada...
A još kad su za petak i subotu najavili temperaturu 40/43... ma, manja od makovog zrna.

I sad se vi pitate kako sam ja to postala 'nevjernica', i koji je to argumentum ad hominem kojim ću ja vas uvjeriti u nepostojanje vrućina, te toplotnih udara i valova...
E pa ovako, idemo od početka.
Dakle, prva sumnja se pojavila kad sam primijetila kako uz svu tu paniku i sijanje straha, u mojoj okolici nitko, ali baš nitko nije umro od vrućine. Niti jedna osoba... ni pas ni mačka.
Pametna i razumna osoba ne može tako nešto primijetiti i praviti se slijepa. Dužnost svake pametne i razumne osobe je da na ovakve nelogičnosti upozori ostatak čovječanstva - sve one druge slijepe i zavedene, čijim će umom, a napose i nevinim tijelom Bil Gejc ovladati.
Svaka pametna i razumna osoba dužna je svoje znanje i dobivene informacije dijeliti svim mogućim kanalima, baš svakoj osobi na ovome svijetu! I tako sam i ja znala da je to moja sveta dužnost... i onda, dok još uvijek nisam bila pronašla način kako se obratiti čovječanstvu, dogodio se 'slučaj grah', koji me prosvijetlio tako da sam znala što trebam napraviti, tj. više nisam imala nikakvih sumnji oko ove velike prevare.
Slučaj grah se dogodio onog dana kada je tata poželio jesti varivo od graha, i to sa špek i rebarca suva. To je bilo prekjučer - u petak, onog dana kada su kod mene najavili temperaturu 40 °C. U prvi mah sam se malo štrecnula, moram priznati, ali onda sam shvatila da je to test moje 'vjere' odnosno 'nevjere', i da ako mislim biti mesija koji će svijetu prenijeti istinu o ljetnim vrućinama, onda taj ispit moram i proći...

I, evo, jesam, prošla sam ga. Skuhala sam grah, i preživjela ga. I ne samo to, nego i jučer, kad je u mom kraju bilo najavljeno 43 °C, ja sam u popodnevnim satima, kada je trebala biti najveća vrućina, čak dva puta premještala ranije (na)montirani suncobran, i sama prebacivala teške betonske ploče zadužene za stabilnost tog jedra.
I preživjela ponovno... i zato sam vam ja sada ŽIVI svjedok kako je cijela ta priča oko ljetnih vrućina velika PREVARA!
Ljetne vrućine ne postoje, vrućina ne ubija, a toplotni udari su laž... i svatko tko vjeruje u njih zapravo je ovca u redu spremna za striženje
I zato vas molim - ne dajte svoju vunu, ne skidajte se u badiće, ne dajte svoja tijela pohotnom Bil Gejcu - on vas samo želi iskoristiti!
I bojkotirajte more, plaže i klima uređaje... izađite na ulice u vunenim kaputima i borite se za svoja prava i ISTINU!



P.s. A da ne govorimo o tome kako svi ti kvazimeteorolozi, kvaziliječnici, kvazistručnjaci ni sami ništa ne znaju, a savjete dijele. Evo vam samo primjer te najavljene temperature: te 40 °C, te 43 °C, a onda na Tv-u spominju da je najviša 37 ili 38... maaa daaajteee... pojmaaa niii ooo čeeemuuu neeemaaateee... kooogaaaa viii muljateee???!!!










Post je objavljen 24.07.2022. u 12:40 sati.