Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

DVD-u ANDRILOVEC 42. MJESTO NA VATROGASNOJ OLIMPIJADI

CELJE

Današnji nastup ekipe DVD Andrilovec na Vatrogasnoj olimpijadi u Sloveniji nije ostvario očekivanja, ponajviše njih samih.

Naime, nakon zlata u Austriji 2017. godine, na ovoj Olimpijadi ostvareno je 42. mjesto, od ukupno 60 ekipa. Kako je osim cjelovite i uigrane ekipe potrebno i nešto sreće, našim Andrilovčanima nedostajalo - i jednog i drugog. Naime, zbog iznenadne bolesti jednog od ključnih članova, cjelokupna ekipa bila je pod velikim naporima, nadomjestiti člana koji nedostaje, ali i ispuniti priželjkivanja brojnih navijača na stadionu u Celju, te brojnih kolega i sugrađana u Dugom Selu. Na kraju je ostvareno 42. - vrijedno mjesto. Vrijedno jer je ostvareno natjecanjem i borbom bez predaje. Baš kao što volonteri vatrogasci u svim izazovima s vatrenim stihijama i brojnim ugrozama koje prijete – ulaze hrabro, borbeno i predano do kraja. Upravo na tome im treba čestitati!


„Iako su prva dva treninga odrađena perfektno, današnji rezultat je bio loš, što smo i očekivali. Jednog člana ekipe zadesila je jaka viroza, dva dana nije ustajao iz kreveta i bilo je uopće upitno hoćemo li nastupiti. Svejedno smo jako ponosni i ovo nam samo daje vjetar u leđa za daljnje natjecateljske rezultate“, poručio je zapovjednik DVD-a Andrilovec Željko Remenar. Gradonačelnik je Nenad Panian uputio je riječi ohrabrenja dečkima iz Andrilovca, uz mali osvrt na protekle dane:

"Vatrogasna olimpijada u Celju pokazala je koliko Hrvatska ulaže u vatrogastvo gdje se nalazimo u samom vrhu. Poglavito u malim mjestima gdje je vatrogastvo skoro jedini oblik društvene aktivnosti. I baš zbog toga otišao sam u Celje dati podršku našim vrijednim članicama i članovima DVD Ostrna i DVD Andrilovec. Atmosfera podrške svim natjecateljima, usprkos nesnosnoj vrućini, ozarena lica i motiv za uspjehom dio su izvanredne situacije sa požarima u cijeloj Europi. I stoga dajem bezrezervnu podršku našim vatrogascima i cijenim njihov trud i zalaganje u održavanju društava i podizanju svijesti građana u potrebu za njihovim djelovanjem. Hvala im na ova tri prekrasna dana!"... Rezultate možete pogledati
…. OVDJE .... …. izvor: dugoselska kronika

Post je objavljen 22.07.2022. u 23:38 sati.