Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Utjehe nema u vodi

Jučer na poslu vodimo uvijek jednu te istu raspravu, onu ekonomsko, sociološko, političke naravi, i jedan kolega zastupa tezu kako je za sve kriv adeze, i kako bi svi problemi nestali kada bi se riješili adezea.

Dakle takvi likovi ne postoje samo na blogu, ima ih i u stvarnom životu, a ja ga pitam koga bi to on imao umjesto adezea, bilo koga kaže on, uvjeren kako je u pravu.

U stvari to su sretni ljudi, ti koji su uvjereni da rješenje problema postoji, i da je nadohvat ruke, to je razmišljanje tako simptomatična za neradnike i razmažena derišta, koja se kad im mama neće nešto da kupi valjaju po podu robne kuće i kleče ko krme na klanju.

Onima inteligentnijima, koji žive u dodiru s realnosti, koji znaju otkud taj adeze dolazi, i kud ide, i koji su bolno svjesni užasavajuće činjenice da je precjednik adezea najbolje što imamo, je puno teže, mi moramo tražiti utjehu negdje drugdje, u biologiji, inerciji europske unije, i neobuzdanom seksu.

Nama preostaje nadati se da će se pojavljivati u politici više sposobnih ljudi kojima će politika biti odskočna daska za neku međunarodnu karijeru, koji će onda i za ovu zemlju uraditi neke dobre stvari.

Polaganje nada u one, koji su po drugim strankama zato jer nisu mogli proć u adezeu, ili one koji misle da je rješenje svih problema da se adeze makne s vlasti, je poprilično uzaludan posao.

I samo da se usput referiram na slučaj mlade pijanistice koja eto neće ići na more, djevojčica je samo jedno od djece koja su uradila istu stvar i trpe iste posljedice, i to se događa godinama.

Za sve te godine nitko od profesora i ostalih dionika u sustavu nije podigao glas ni rekao ni jednu riječ, da bi se zaštitila ta djeca od glupih i pretjerano rigoroznih pravila, po meni je to ono što u cijelom ovom slučaju najviše od svega užasava.

Pijanistica će otići na more, ministri će dolaziti i odlaziti, profesori će se boriti za još trista kuna povišice, a neko će ko zna što raditi našoj djeci, a da mi o tome pojma nemamo.

Kao što ni sada ne bi ništa znali da se umjesto pijanistice radilo o vodoinstalateru.

Post je objavljen 22.07.2022. u 07:27 sati.