Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kockavica

Marketing

Kolegi Kupusu - više pažnje

"ka prvo: ka šta si i sama rekla, ti si drževni službenik, a službenik znači da služiš
- ka drugo: ako nisi imala stranku, a nisi, jer u protivnom nebi virila na vrata, čovika si tribala primit i otpremit zbog nedostataka jer, ionako će ti se vratit.
- ka treče: kad se vrati i ti, a pohotovo on će te bit nakostrešeni i sve ono šta si mogla izbjeć u samo pet minuta, će ti se obit oglavu u vidu stresa kojega će ti prouzročit.
ponekad triba i odstupit od protokola za opće i svoje dobro."


Ka prvo, javni službenik, i točno, svrha mi je da služim.

Ka drugo, ja ne radim na šalteru, primanje stranaka nije moj primarni niti prioritetni posao. A ja bi mu i rekla sve što ga zanima, da on nije bruno odreagirao i reko da više sa mnom neće razgovarati. Ostala sam još neko vrijeme na vratima, strpljivo, šuteći, ponudila obnovu komunikacije kad sam ga pitala kako se zove. Ali on neće. I da se razumijemo, ja više ne radim na odjelu novčanih, znači ne radim sa siromašnim i bolesnim i starim ljudima, nego na bračnim, obiteljskim i problemima vezanim za djecu. Hoću reć, taj čovjek nije bio u nikakvom hitnom sranju, a u konačnici za hitna sranja postoji policija i HMP. Nadalje, po mojem skromnom iskustvu ljudi vole pričati svoje životne priče i probleme na široko, (slušanje tih priča je posao socijalnog radnika), ako ga pustim u sobu teže ga je istjerat van, a imala sam naručenu stranku koja mi dolazi pod pratnjom policije. Informaciju koju je trebao mogla sam i bila sam mu spremna dati na hodniku. Ali gospon čovjek bi htio biti tretiran ko gospon čovjek bez da gospođu ženu tretira ko gospođu ženu.

Ka treće, ja nisam nakostriješena, niti ću bit (znam da me preko ekrana ne možeš vidjeti, ali dok čitaš zamisli me s osmijehom ;), niti se ljutim na stranke, za mene je posao posao, da, mogu biti umorna, ali meni su sve stranke iste i dobivaju približno isti tretman (dopuštene oscilacije zbog umora, ne koncentracije i velikih stresova, i ja sam samo čovjek), dosadnima doduše brže riješim ono što mi inače nije prioritet, i to je to. A on će bit kakav bude. On treba državu, ja njega ne trebam.

Ka četvrto, kao što sam na početku rekla, to je nešto što moram riješiti za zaštitarom, čovjek nije kriv što uopće nije trebao biti pušten meni. Jer da je zaštitar mene zvcnuo i pitao da li sam slobodna, ja bih rekla nisam, neka čovjek pričeka, jer imam naručene stranke koje dolaze, kasnije bih sišla, pripremljena, i sve bi bio u redu.

Ka peto, ja na desetominutnoj razini procjenjujem što mi je prioritet za obaviti, i koliko vremena imam za što, zbog opsega posla, i manjka zaposlenika.

Ka šesto, provedi mjesec dana u mojim mokasinkama, već te vidim sa kalašnjikovom ... ;))

Ka sedmo, drago mi je da mi ne ideš niz dlaku. :))

Post je objavljen 20.07.2022. u 07:46 sati.