Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

O mostu i organizacijskom odboru

Čitam danas da se sprema raskošna fešta povodom otvorenja Pelješkog mosta.

Spominju se stotine izvođača na dva stejdža, jer program bi trebo trajat od rane zore do ponoći, pa vatromet, pa ko veliko finale stotine brodica koje će okružit most. Naravno sve pod paskom i budnim okom režisera, pa nemreš otvorit most a da neko to sve ne režira, jel tako. Pitali novinari koliko će koštat ta svečanost, e pa nisu još sigurni jer sama organizacija i sve popratne aktivnosti još su tijeku i ne mogu točno znat u lipu, al eto nešta oko milijun kuna, od toga 85 posto iz bespovratnih sredstava EU. A samo oprema za događanje košta 185 hiljada kuna, gdje su honorari za izvođače i režisera, gdje su sitnice zvane logistika, znači – energetika, gledalište, pozornice, rasvjeta, ozvučenje, parking, prostor za hitnu pomoć i policiju? Zasad je sigurno jedino da je želja izvođača radova da oni financiraju vatromet, ma divni ljudi; nadajmo se da će odabrat neku kvalitetniju pirotehniku, da ne moraju još i vatrogasci dolazit po noći.

Malo sam ja i razočarana. Recimo kad se otvaro Sueski kanal naručilo je od Verdija operu da napiše, pa on sklado Aidu od četri čina. Pa jel nije nikom moglo past na pamet da se i za ovu prigodu sklada i izvede neko takvo grandiozno djelo? Sad je prekasno jebiga, otvorenje je kroz desetak dana, ne stigne se to al nikako realizirat. Da je mene odabralo u organizacijski odbor, ne bi to majci prošlo bez opere u šest činova, da se nadmaši Sueski kanal.
Nadalje, ja bi sve organizirala u vodi, ko vaterpolo il sinkronizirano plivanje. Presijecanje vrpce isto podvodno, ajmo peraje i maske i zaron sa škarama, to još nigdje nije viđeno. A i stotinama izvođača bi bilo ugodnije u plićaku na tom zvizdanu nego na stejdžu, jedino ako ne rastegnu neke baldahine da se neko ne skrnjada u nesvijest.
Moraće jako pazit i na unos tekućine ako će to sve trajat cijeli dan, a biće ljudi i prigladni, znači trebaće i vojska konobara da kruži između uzvanika sa tekućom logistikom i sendvićkima, naravno bez mortadele i parizera jer je vrućoća, da još ne dođe do crijevnih tegoba, pa ne mogu postavit stodvadeset vecea iza pozornica.

Srećom mene nije odabralo u organizacijski odbor. Jer kod nas već godinu i pol dana traje Božić, na nekim prozorima još stoje božićni ukrasi pa bi mogla doć na ideju da Djed Mraz sa sobovima leta onuda. Ne bi bilo primjereno ni konfekcijski ni kulturološki.

( eto prozora na kojem već drugo ljeto boravi duh Božića )





Post je objavljen 17.07.2022. u 16:50 sati.