Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskamorska

Marketing

Morska is back (5)



Foto: Otočka

Najprije je ON dobio temperaturu. Pozitivan na koronu. Onda je zafibrao i Stari. Pozitivan i on. Nisam znala di mi je glava. Zbog njih i ja u izolaciji.

Stari je uzavrio s 40 temperature. Presvlačila ga, hranila, hladila. Kašljao je. Hripao. Davio se. Na hitni infektološki prvi put. Pa drugi put. Mislila sam, gotov je. Ja sam još uvijek odolijevala. Zahvaljivala Nebu i svim svecima da mogu njih dvoje šestit. Al zafibrala i ja. Pozitivna.

Tugo moja, Mlađa ima rodit svaki tren, a ja ne mogu do nje. Ne mogu ništa pomoć. Ništa uskočit, napravit, olakšat. A sve smo nas dvije u tančine dogovorile. Šta ću ja preuzet, šta će njen muž kad dođe s posla. I kako oko Najslađeg, koji ima 14 mjeseci. Našla sam se u stupici bez izlaza. Emocije su vrištale od siline želje i potrebe bit tamo di najviše trebam. Al viša sila je viša. Morala sam stisnut srce. Venut iznutra. Činilo mi se da nestajem. Da me neko briše, poništava. Potonula sam.

Mlađa je primljena u rodilište na dogovoren termin za carski rez. Onda je vraćena doma. Da dođe neki drugi dan. Sukob vodstva smjena na odjelu, tako smo saznali s više izvora. Istraumatizirani nakon njenog prvog poroda i golgote, u kojoj smo gotovo ostali bez nje i bebača, već smo teturali po rubu. U koroni. U fibri. U izolaciji. Neće se valjda sve ponovit.

I onda gotovo repriza prvotne traume. Mobitel mi se užario od poruka koje je ona slala mužu, zet nama, mi njemu, on nama. Sve se vremenski oteglo preko mjere. Beba je spašena zadnji čas. I pukim slučajem da je netko uopće uzgred pogledao na monitor s priključenim CTG-om. Otkucaji srca su pali na niske razine. Carski se produžio zbog komplikacija koje su uslijedile. I koje su se nastavile danima nakon što je bebač crne kose ugledao svjetlo dana. Opet je jedna posve, posve uredna i besprijekorna trudnoća umalo završila kobno.
Hipokratova zakletva je mrtva. Neke druge zakletve su na snazi.

Kćer je došla doma. S još jednim sinom. Naš drugi unuk. A ja san bila u fibri, grlobolji, izolaciji, brinući o svojim mušketirima. O sebi ništa. Bila sam mrtva u duši.


Post je objavljen 14.07.2022. u 13:46 sati.