Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Mišolovac

Izađem danas na poslu na ćikpauzu, pa ću malo preštračit po društvenoj mreži, kadli će mi iskočit skrinšot sa foruma koji je objavila jedna fejsbuk frendica.

U skrinšotu izrijekom stoji da je tamo nekom JUČER iz dvorišta u Petrinji odluto – pazi sad – kraljevski piton. Meni cigareta ispala iz ruke trenutno. Pokušavam se sjetit kolko je njegovo kraljevsko visočanstvo dugačko, al ne ide, a nemam vremena guglat. Mislim čim se zove kraljevski mora bit bar četri, pet metara, pa nije štrikaća igla u igri. Nema ni adrese jebote; kak da znam jel trebam poduzet mjere osiguranja stambenog objekta? Ono, sve zalokotat, al prije lokotanja sve pregledat da se nije već zavuko u tuškabinu, ispod kutne garniture, u sudoper. Jer gle...njega nema od jučer, mogo je odgmizat kud je htio, i otkud znam da već nije kod mene u ladici il ormaru? Ili se okomoto oko kolaca od paradajza pa opušteno čeka da ih krenem zalijevat i proždre me ko vuk Crvenkapicu? Ili mu je vruće pa se objesio kvačicama na štrik od veša, ne znam čime bi se prikvačio kad nema ruke al se možda nekak usplentro? Ili mu je turbonaglovruće pa je u tuškabini, ladi se na pločicama?
Pa razmišljam jel bi neko kod mene u susjedstvu mogo držat tak nešta ko kućnog ljubimca? Ma nema niko adekvatan, kod mene svi drže peseke i mačke, eventualno kokoši ( dobro, nisu kućni ljubimci al zbog jaja ). Pa mi je malo lakše jer nisam valjda takve sreće da dogmiže ko zna otkud baš meni u dvorište.

Uglavnom, kad smo krenuli doma s posla, kaže kolegica da su našli njegovo kraljevsko visočanstvo, objavili vlasnici. Tu je meni trenutno lakše, ne moram poduzimat nikakve mjere. Pa išla malo zguglat da vidim koliko je velik i šta jede. Znači – naraste plafon metar i pol i jede miševe.

Pa dobro kome je uopće palo na pamet tom zmijuljku dat ime „kraljevski“?! Mislio bi čovjek da ima trinajst metara, a ono u igri podvrsta mačke, samo nema dlaka. Jedino miševi fasuju ako ga pustite da baulja po dvorištu.



Post je objavljen 11.07.2022. u 18:29 sati.