Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Tek sitnice..

Pada kiša i donosi olakšanje suhoj zemlji, spaljenoj silnim vrućinama. Iako ne volim kišu, moram priznati da je i meni bio potreban odah od vrućeg zraka koji silno iscrpljuje.

Sinoć su u predvečerje stigli vatrogasci, koji i inače odrađuju sve što je opasno za nas manje hrabre, i riješili me prisutnosti stršljena. Vrlo ljubazni i smireni, kao da idu sjesti na kavu a ne u borbu sa poprilično opasnim insektima. Hvala vam što postojite, dobri ljudi; dokazali ste mi kakva srca imate vadeći me iz onog zgužvanog lima, dolazeći vidjeti je li se onaj stravični zid pored moje kuće iza jednog jačeg potresa još nakrivio ( i to navečer kad bi netko drugi samo odmahnuo rukom ) i evo sada, u najezdi opasnih letećih napasti.

Jutros sam uživala u pogledu na gradilište nove škole. Konačno zvuk strojeva, konačno gradnja. Razmišljam kako bi bilo divno gledati puno takvih gradilišta u mome ranjenom gradu. Zamišljam nove, blistave krovove pod kojima lastavice grade gnijezda. Zamišljam ljude koji se raduju novim domovima.
Dolazeći kući s posla na telefonskoj žici ugledam baš lastavice o kojima sam razmišljala ujutro, izvele su izgleda mlade ptiće na izlet okolicom. Uživala u njihovom cvrkutu i prhanju i protezanju na žici. Za razliku od ljudi, one se ne opterećuju stravičnim ruševinama u koje se vraćaju već drugu godinu. Napravile su nova gnijezda i ispunjavaju dušu svojim cvrkutanjem.

Poslijepodne sam izljubila svog najdražeg frajera - slavljenika, naravno i manjeg da mu ne bude krivo. Ispitivali su me gdje su bili stršljeni i kako su ih vatrogasci uklonili, pojeli sladoled i smirivali manjeg frajera kad je naletio na bratov lakat. Pod kišobranima ih otpratila do auta i vratila se u kuću mokra i tužna što su otišli. Sjetila se da je i na dan rođenja najdražeg frajera vrijeme bilo suludo, otvaralo se nevrijeme nad gradom u nekoliko navrata.Sjetila se i suza radosnica kad je junior pokazao snimku malenog dječaka iz rodilišta, koji je u jednom trenutku primio mamu za ruku dok mu je pričala.

Naizgled ništa nisam ispričala, a opet ispričala sam tako puno. Male, obične sitnice od kojih se sastoji život. Bljeskovi lijepih trenutaka koji traju i dižu te na površinu kad potoneš.


Post je objavljen 07.07.2022. u 21:59 sati.