Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Ruska agresija

'Nova željezna zavjesa spušta se nad Europom' – ili možda 'Zima dolazi'

Na žalost, 'ludi Ivan' dobit će baš ono što nikako nije želio, a najgore noćne more koje su ga morile postale su zbilja.

'Ludi Ivan' u rat je krenuo, barem su tako tvrdili njegovi smiješni djedice diplomati, kako bi zaustavio ekspanziju NATO-a.

Naime, sada se ostvaruju najgori mogući scenariji – NATO postaje veći (dobiva nove članice), a sve se više vojnika 'treba' slati na granicu s Rusijom.

'Ludi Ivan' po meni postao je još luđi, a najgore je što više nije ni vjerodostojan u svojim izjavama (pri ovom ne aludiram na propagandu), jer navodno izgubi amfibijski brod koji se zove 'Orsk', a onda objavi da ga je ovih dana izvukao s dna, ali na njemu piše 'Saratov' …

Dakle, sada će opet to sve 'potpaliti' povijesne ruske nesigurnosti koje dolaze sa Zapada i opet će 'ludi Ivan' sanjati o potencijalnim okupatorima od Napoleona i Hitlera – no, ovaj put 'ludi Ivan' za to samo sebe okriviti može! …

S druge strane, NATO godinama 'ludom Ivanu' sve gleda kroz prste, a sad odjednom trenira mišiće … dobro, možda je takav zaokret NATO-a nužan, ali situacija i dalje ostaje zategnuta i opasna.

Ponor između Zapada i Istoka (neki pišu demokracije i autokracije) ponovno je otvoren i postaje sve dublji, a 'djedice savjetnici' 'ludog Ivana i dalje ga uvjeravaju da je NATO rastuća prijetnja i da je On ('ludi Ivan') osobno njegova meta.

Ne treba biti previše ni inteligentan, a ni pametan, kako bi si običan čovjek zamislio – smanjuje li to paranoju 'ludog Ivana'.

Na kraju, rat u Ukrajini ulazi polako, ali sigurno, u novu i još opasniju fazu konflikta.

Naime, želi li Ukrajina doista 'igrati do kraja' i želi li otjerati ruske agresore, to nikako neće moći sama bez pomoći 'ludom Ivanu' omraženog Zapada.

Postanu li Ukrajina i 'omraženi Zapad' uspješniji 'ludi Ivan' i 'autokratski Istok' postajat će sve opasniji i nepredvidivi.

Odavno je Athumanunh shvatio i zapisao: Zlo nikada uništeno biti ne može, baš kao što i povijest nikada završiti svoju priču ne može.




Post je objavljen 03.07.2022. u 13:25 sati.