Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Amore

Čačkam danas po društvenoj mreži uz kavu, kadli mi izleti objava neke stranice tipa - ljubav ne poznaje godine ni granice blabla, i fotka na kojoj je modni dizajner Roberto Cavalli ( 82 ) sa svojom curom Linom ( 35, čini mi se ).

U nedostatku pametnijeg posla išla ja malo pročeprkat da vidim jel to neka afera il je ozbiljna veza u pitanju. Bome oni zajedno već osam godina, pazi ona njega ko oko u glavi, veli da je visila ko kobac nad njim kad je rješavo probleme s koljenom. Pa ako je iz ljubavi - odlično, ako nije - opet dobro, jer Roberto je težak petsto miliona novaca i kupio je ljubljenoj za rođendan otok, šta će se zajebavat sa parfemima il autima. Kupi otok, da žena ima za otić kad joj sve počne ić na živce.

Da se odmah razumijemo - nemam ja problem sa razlikom u godinama i kupovanjem otoka. Ja se pitam jel me nije moglo rodit negdje drugdje, pa da i ja dobijem priliku upoznat nekoga ko bi iskeširo pare za otok da me razveseli za rođendan? I jel moja ispaćena roditeljica nije mogla koristit neke druge metode odgoja i preusmjeravat me na neke druge vrijednosti? Meni je u rukama bila pegla i kuvača, plus savladavanje plemenitih vještina kuvanja zimnice, štokakvih pekmeza i džemova, pa ajvara, pa paprika filanih kupusom i svih tih drljoba. Jel mi nije recimo mogla reć - slušaj curo, čupaj žnoru od pegle subito sad iz produžnog kabla i ajde malo prozuji po Zagrebu pa pogledaj one od šezdeset nadalje, to su kandidati i garancija za stabilnost u životu? Ja sam se patila da naučim motat sarme i gibanice, a potencijalni kandidati nisu ni znali da postojim jebote. Trebala sam dogurat do pedeset i neke da vidim kako ljubav ne poznaje granice, a i to sam na fotki vidjela.

A s druge strane, poznavajući sebe ovakvu kakva jesam...ne bi to išlo al nikako. Vidim tipa od bliže sedm banki kako mi prilazi, ja recimo dvadeset i neka. Meni bi prije palo na pamet da mu je pozlilo pa traži ko će mu zvat hitnu nego da mi ide ofirat. O čemu uopće razgovarat sa nekim ko ti može bit ne tata, nego deda? Šta da ga pitaš, koje tablete pije za tlak il cirkulaciju? O onome šta slijedi kad te doprati kući neću ni mislit, da se ne nasekiram; ionako loše spavam.
I to je samo dokaz da nismo svi isti, i možda je tako i bolje. Kud bi svijet dospio da je sve uniformirano i da ne postoje - nazovimo ih - oni koji odskaču od drugih smrtnika?

E zato se naša Lina vozi na jahti, a ja kiselim zelje i jebem mačku mater sa zimnicom svake godine. ( Dobro, ja sam i prestara za Cavallija, njegovu sam curu taman mogla rodit. )

( photo by profimedia )



Post je objavljen 02.07.2022. u 22:02 sati.