Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Ruska agresija

Operativno-taktička situacija kod Lisičanska – dan D+129

Ukrajinske postrojbe povukle su se iz grada Privillije, pa su ga ruske postrojbe zauzele bez borbe.

Istodobno ruski napadi s juga jačaju i ruske postrojbe uspjele su izbiti i zauzeti jugoistočni dio rafinerije Lysycansk, ali se borbe nastavljaju unutar same rafinerije.

Kod Topolivke ruske postrojbe probile su se u predgrađe, a izbile su i u predgrađe grada Maloryazantseva.

Snažne i očajničke bitke tuku se u južnim predgrađima samog Lysychanska, točnije na rubovima industrijske zone.

Na slici ispod to sam ja malo nacrtao s razmještajem ukrajinskih zapovjedništava i postrojbi koje se bore u ovom dijelu bojišta.

Položaj taktičkog simbola postrojbe odgovara približnom zapovjednom mjestu te postrojbe iako su same postrojbe razmještene na crti bojišnice.

Stanje je izuzetno teško i nepovoljno za ukrajinske snage, a ruske snage obilato koriste topništvo i rakete, a kako sve više rabe stare sovjetske (izgleda da i Rusi imaju problema s redovitom popunom i opskrbom, ili pak im je jednostavno ponestalo sofisticiranije streljivo) tako sve više griješe i promašuju, što pak onda plaćaju nedužni civili.

No, izgleda da Rusi uopće ne pokazuju znakove da su zabrinuti ako i promaše, a te svoje vojnički nedopuštene promašaje (koji usput pogađaju civilne ciljeve) i dalje hladno pripisuju ukrajinskoj propagandi.

Padne li Lysychansk ruskim postrojbama se otvara put prema granici Donbaske oblasti točnije prema posljednja dva ukrajinska grada u toj industrijskoj oblasti – Slovyansk i Kramatorsk.




Post je objavljen 02.07.2022. u 19:10 sati.