Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Burak, mravi i komarci

Jel se i vi otapate ko kištra ladičarka kad se isključi? Ja sam evo sva smućena, rekla bi naša pokojna baba.

Nikako se namjestit i nikako dočekat da samo malo splasne vrućoća. Samo pomaknem ruku i preznojim se šest puta. Jedva nekako uhvatim poziciju u kojoj se najmanje znojim, gledam neku seriju, kadli ćd iskočit najava za šta? Za tursku seriju kodnog naziva "Osman" u kojoj glumi moj favorit za nošenje bijele košulje zvan Burak Özçivit. Balibeg, jelte. Radim kardinalnu grešku i pomičem se da dohvatim daljinski, da vidim gdje bude ta serija pa da bar liječim oči dok gledam, preznojila se čim sam se pomakla. Tražim po teletekstu - nema. Ljuta ja ko ris, ajmo se dić po laptop i preznojit još triput. I tamo pročitam šta? Da serija ide na programu koji ja nemam. I sad ja vas pitam za šta sam se ja pet puta preznojila? Da bi saznala da nemrem od ponedjeljka do petka liječit očobolju, eto za šta sam se preznojila.

Ljuta ja ko ris, krenem u kupaonu ugasit vešmašinu. A tamo...čudo jedno. Prozor, zid, lavabo i komad poda zauzeo ešalon mrava. Razvijaju se u strijelce ko da je puna kupaona baklave ( kad smo već kod Turske ). Letim ja u špajzu po onaj sprej za protiv koječega ( mislim letim - vučem se ko krepana ) i jebem mravima sve po spisku. Ulazim nazad u kupaonu i vršim desant na njihove položaje. Preznojila se još pet puta i skoro se udavila od isparavanja, jer vonja na limun al ne onaj normalni nego onaj šta nagriza vidno polje. Izašla sa bojišnice i jedva se prestala znojit.
Za par minuta se digla i otišla pokupit razbijeni ešalon, preznojila se još pet puta. Sjetila se da moram stavit veš na terasu da se suši. Izašla van gdje me dočeko ešalon komaraca, i dok sam prostrla veš ugrizlo me jedno osam, od čega su tri smrtno stradala.
Opet se malo primirila, uz puno teškoća jer me svrbe mjesta ugriza od komaraca. A onda veliko finale; krenula zalit paradajze i jedva izvukla živu glavu, dobro da me nisu pojeli komarci. Niko mi se ne veseli ko oni - jel promolim glavu van, eto njih deset da me pozdrave i možda otpiju gutljaj dva krvi.

Sad idem jest lubenicu i gledat dalje serije, valjda je epizoda sa insektima za danas završena. I tu i tamo bacit oko na Burakovu fotku, je da nema bijelu košulju na sebi al ko da ima.

( photo by Pinterest )




Post je objavljen 30.06.2022. u 19:23 sati.