Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelija

Marketing

moja nova zbirka poezije"KRILA SLOBODE" - ANĐA JOTANOVIĆ

Iz tiska je izašla moja nova zbirka poezije "KRILA SLOBODE" koju je kompletno obradila i pripremila za tisak Jadranka Varga, pjesnikinja i blogerica sjena duše, a koju sam nedavno napisala.

RIJEČ AUTORICE


Pišući ovu čudesnu poeziju koja mi okrepljuje dušu i otvara srce prema svemu lijepom, mudrom, istinitom i dobrom što sam proživjela u svom životu, osjećala sam se zakriljena nekom posebnom energijom sigurnosti i zaštićenosti koju sam u sebi nazvala „Krila slobode“. To je razlog zašto sam i ovoj knjizi koja je pisana u periodu od 27.01. 2019. do 20.05.2022. dala baš ovaj naslov.

Ne poznam anđeoski svijet, ali ako uistinu postoji, želim mu se ovom prilikom od sveg srca zahvaliti na poticaju i besprijekornom unutarnjem i vanjskom vodstvu u teškom periodu ljudskog života kao što su godine 2021. i 2022. Pišući ove pjesme tješila sam samu sebe da iz cijelog kaosa, kojeg smo proživljavali kao ljudska rasa, mora izaći i nešto dobro što čovječanstvu daje poticaj da opstane na ispravnom životnom putu.

Želim se također zahvaliti i ljudskim anđelima koji su uvijek tu uz mene i bodre me osmijehom, lijepim riječima i nježnim gestama prijateljskog okruženja.

Dok moje misli lutaju okolinom i nebeskim prostranstvima, svijest se zadrži na nekom od segmenata kolektivnih ljudskih iskustava, a duša počne bilježiti impresije u obliku pjesme. Pjeva tako moja duša o raznim iskustvima koja obilježavaju ovaj svijet tamom i svjetlom u neprekidnoj borbi razaranja, održavanja i stvaranja.

Ljudski rod se ne može nikad požaliti da mu je dosadno. Neprestano se nešto događa vršeći transformaciju od lošeg u dobro slijedeći bioritam prirode koja se nadograđuje, usavršava, oplemenjuje. Svjedoci smo raznih agresivnosti koje ubiru svoj danak u obliku ljudskih i inih života, ali svjedoci smo i miroljubivosti koja neprestano pronalazi put u nadi za sigurnije danas i bolje sutra.

Neka nas i dalje vodi božanska energija pozitivnosti u mislima, riječima i djelima čineći ovaj svijet dostojnim njegovih predaka i potomaka, a anđeli neka nas uvijek štite svojim nježnim paperjastim krilima zadovoljstva životom, mudrošću u iskustvenim izborima i ljepotom proživljenih trenutaka u sretnim iskustvima po ljudski rod na planetu Zemlja.

Anđa Jotanović, književnica
HVALA VAM ZA LJUBAV

Hvala vam za ljubav,
vama koji me volite,
a u sebi tajanstveno šutite
i meni ništa ne govorite.

Dok nježni osjećaji putuju
iz vašeg dobrog srca
i pune ljubavlju srce moje,
vi oplemenjujete moj svijet.
Vi poznati i nepoznati ljudi,
zaslužni ste za moje bivanje
u kojem nevidljivo postaje vidljivo
i hrabro oboji ovaj svijet
istinom koje ste vi baštinici.

Vaša ljubav daje mi snagu
da dišem punim plućima
i krećem se smjelo
kroz ovaj velebni svijet.

Nadam se da ću vam
bar malo moći uzvratiti
ljepotom misli, riječi i djela
na sve dobro, lijepo i mudro
kojima ste me velikodušno darivali.

Vaša otvorena srca,
otvorila su mi dušu
i pokazala ispravan smjer
na putu savjesnog življenja.
Post je objavljen 07.07.2022. u 11:25 sati.