Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Jedan, dva, tri....

Dvije promocije.Obje u knjižnici i čitaonici "Bogdan Orgizović" .....Prva je bila predstavljanje knjige "Pisma Ireni". Knjigu su priredile dr.sc. Sandra Križić Roban i dr.sc. Nives Tomašević, a o knjizi su govorile dr.sc. Anita Peti Stanić, te dr.sc. Helena Sablić Tomić, koja je doputovala na ovu promociju iz Osijeka, gdje trenutno predaje i živi.
Radi se o Ireni Vrkljan. Irena je preminula, ali ostale su njene divne knjige. I njena pisma. I pisma njoj.
Irenu Vrkljan poznajemo kao autoricu koja je inaugurirala autobiografsko pismo hrvatske književnosti kraja 20. stoljeća i početka 21. stoljeća, od "Svila, škare" preko "Marine ili o biografiji"do "Pisma u pismu". Irena Vrkljan j autorica izuzetno bogata opusa, aktivno je sudelovala u kulturnom i društvenom životu, prijateljujući s brojnim umjetnicima, kazališnim djelatnicima, književnicima. "Pisma Ireni" svjedočanstvo su naše kulture i umjetnosti dvadesetog stoljeća. Tu su pisma: Miljenka Stančića, Diane i Zlatka Boureka, Marka Ristića, Ljubiše Jocića, Bele i Miroslava Krleže,, Gabrijela Stupice, Vlade Kristla, Stanka Lasića, Antuna Šoljana, te Ivana Picelja.

.

Promocija broj dva: predstavljanje romana "Kupelj boga Silvana" Dejana Šorka. Sudjelovali su: Dejan Šorak, dr. sc. Julijana Matanović, akademik Pavao Pavličić i Kruno Lokotar.
10. kolovoza 1937. u Daruvar je stigao Eugen Brodski (ako ste pomislili da bi to mogla biti aluzija na Josifa Brodskog, u pravu ste!), kako bi istražio okolnosti smrti utapanjem grofa Janusza Erdelyja...
Pripovjedajući o periodičnim detektivskim istragama, Dejan Šorak stvara nekoliko naraštaja likova, secira ljudsku prirodu, ocrtava različite epohe u srednjoeuropskim Toplicama, s lakoćom ispreplečući maštu i zbilju.
Julijana je pričala emotivno što za nju znače Daruvar i Daruvarske toplice (bila sam, savršeno!!), A Pavao je više analizirao, pronalazeći djelove krimića i SF u knjizi Dejana Šorka. Uvijek motivirani Lokotar govorio je o svojim prvim utiscima kad je čitao roman.... Dejan Šorak. Julijana i Pavle, kao uvijek savršeno usklađeni u izlaganjima...Što ne kaže jedan, reći će drugi.... Uvijek raspoloženi Kruno Lokotar.

I na kraju, meni najvažnije....stigla knjiga o Panonskom mornaru...Poslali meni dragi ljudi. Moji ljudi!!!. Moje i gotovo!!! Ljub!!! https://www.facebook.com/beogradedobrojutroo/videos/288194389593571/






Post je objavljen 29.06.2022. u 01:45 sati.