Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Ruska agresija

Dan D+119 – operativna situacija kod Lisičanska

Situacija na području grada Lisičanska na D+119 (119 dan od invazije i agresije) za Ukrajinsku vojsku nije nimalo povoljna.

Ruska vojska zauzela je nekoliko gradova (naselja) dok su postrojbe Ukrajinske vojske manevrom taktičkog povlačenja pokušavale izravnati crtu bojišnice kod Zolote i Hirske.

Iz smjera Sjeverodonjecka ruske postrojbe napale se Syrotyne i Voronove, ali nisu postigle značajnije uspjehe, a borbe za grad nastavljaju se na području tvornice dušika (Azot kompleks).

Ruske postrojbe zauzele su Ustynivku i nastavile prodor uz obalu rijeke Sjeverni Donec te izbile pred Bilu Horu što je ukrajinske postrojbe kod Zolote i Hirske dovelo u opasan položaj otkrivenog lijevog boka.

Ukrajinski zapovjednici dobro su taktički postupili odlukom izvlačenja svojih postrojbi i pokušajem poravnanja crte bojišnice, ali ruski zapovjednici to su i očekivali pa su zauzimanjem Pildisne i Myrne Dolyne pokušali udariti u otkriveni bok ukrajinskih snaga kod Hirske.

Srećom po Ukrajince njihove postrojbe koje su bile određene štititi povlačenje pravodobno su reagirale i spasile stvar.

Ruske postrojbe pokušale su prodor preko Mikolayevke, ali su ih ukrajinske snage lako zaustavile i odbile.

Na kraju ljudski gubici su izuzetno veliki na jednoj i drugoj strani, a moja tablica koju sam prikazao ispod na slici prikazuje podatke gubitaka donbaskih Rusa (50 %), pa kako su to priznati podaci koji su sigurno za nekih 5-10 posto i veći onda to baš i ne izgleda dobro.




Post je objavljen 22.06.2022. u 13:43 sati.