Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fragmenti2

Marketing

I za sve seljaakeee...radit narodnjakeee... Hehehe...













Da upitaš bilo koga u mom kraju, Zelengaju, što je Slavonac bez kotlića... bome, ne bi dobio previše različitih odgovora.
Zna se.... al' ipak bolje da vam ja sada ne opisujem sve strahote i užase takvog jednog životića. Pustimo sad to, i poželimo svakom Slavoncu barem jedan kotlić u kojemu će do kraja svoga života sretno pripremati sve one fine: čobance, gulaše, paprikaše, fiševe, grahove... i njihovim miomirisima mamiti mlade snaše u svoje zagrljaje...

Alzo... a što je Slavonka bez kotlića, to se u mom kraju, Zelengaju, svi puno manje pitaju - one, kad treba, snađu se i s kotlićem i bez kotlića, tako da on nije presudan za njihovo bivstvovanje... ali zato, da ga svaka prava, poštena Baba Jaga mora imati, u to nema nikakve sumnje!
Pa sam si, tako, i ja morala nabaviti jedan. I otkad sam ga nabavila, od tada se stalno cerekam kad pogledam u njega - jer moj kotlić je više nalik na naprstnjak nego na kotlić, ali baš zato i je stalni razlog mog smijeha... hehehe...
Dovoljno je samo da ga pogledam, i mam me razveseli :)
Imamo mi i jedan veliki, 'normalni' kotlić, no taj je negdje na posudbi... a kako postoji mala, skoro nikakva vjerojatnost da bih ja kuhala u velikom kotliću, lako je moguće da će na posudbi i zauvijek ostati.

Inače u ovaj mali ja nalijem malo vode, ukapam nekoliko kapi eteričnog ulja pa ispod njega zapalim vatru, tj.svijeću, i onda samu sebe omamljujem raznim miomirisima dok se glasno smijem... ali za nuždu, kotlić se može i uozbiljiti pa glumiti onaj pravi, sa svim onim finim: čobancima, gulašima, paprikašima, fiševima, grahovima... evo, kao na ovim fotografijama.
Super je što se fotografijom (da ne kažem fotografima :O) može lako manipulirati, pa kotlić može izgledati i puno veći no što stvarno je, a isto tako jedno jelo možeš potpisati s više imena. Pa ja tako skuham jedno jelo, a mogu potpisati i čobanac, i mađarski gulaš, i juneći, i 'lovački' (neš' se mislim - je l' možda suviše pretenciozno pokušati u kotlić utrpati i shepherd's pie? :)))... a ako mi se ništa od toga ne da, onda mogu potpisati i brujet. Eto što ti je fotografija :)))
Sam' malo promijenim kut snimanja... i aj ti onda znaj što je :)


Ovo pišem zato što vi znate da ja fotografije radim za prodaju... pa sam govorim kako sam snalažljiva :))



















Post je objavljen 21.06.2022. u 22:27 sati.