Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carapa

Marketing

O BOTOKSU



"Svaka serija botoksa testira se u ozloglašenom i iznimno bolnom testu otrovnosti LD50, koji je u mnogim državama zabranjen i smatran neznanstvenim i od samih znanstvenika. Miševima se u trbušnu šupljinu ubrizgavaju različite doze botoksa kako bi se utvrdilo koja je doza smrtonosna za polovicu životinja na kojima se vrši testiranje. Životinje su izložene strašnoj boli, trpe progresivnu paralizu, posrću i zanose se s jedne na drugu strane sve dok ne prestanu hodati. Neke se suočavaju s jakim problemom disanja prije nego što, nakon tri ili četiri dana patnji, umru od gušenja.

Kao članovi Europske koalicije za prestanak pokusa na životinjama (ECEAE), pridružujemo se organizacijama za prava životinja diljem Europe koje će od 21. do 26. lipnja obilježiti Tjedan akcije u znak prosvjeda protiv daljnjeg korištenja miševa u okrutnim testiranjima botoksa.

Pozivamo Europsku agenciju za lijekove (EMA) da iz europskih propisa izbriše test LD50 na miševima, koji se provodi radi testiranja izglađivanja bora na licu. Neprihvatljivo je da su osjećajne životinje i dalje podvrgnute mučnoj smrti zbog proizvoda koji se široko koristi u kozmetičke svrhe, unatoč tome što su na raspolaganju tehnologije za koje se ne koriste životinje."

Prijatelji životinja



Post je objavljen 20.06.2022. u 13:39 sati.