Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Ruska agresija

Dan D+116 agresije na Ukrajinu

Ruska vojska i dalje nerazumljivo napreduje vrlo sporo, a gubici Ukrajinske i Ruske vojske drastično rastu.

Nakon 116-tog dana agresije na Ukrajinu Rusija je pobjedonosno objavila da je zauzela predgrađe grada Sjeverodonjecka, naselje Metolkino.

Moram priznati da sam bio duboko uvjeren da ruski časnici razvijaju modernu taktiku uz profesionalno upravljanje vremenom i resursima, ali sam se prevario!

Ovo što oni rade u Ukrajini jednako je onom što je Ruska (carska, sovjetska …) vojska uvijek i radila, u vrijeme Napoleona, oba svjetska rata, građanskom ratu …, te je očito da ruskim časnicima nije problem 'potrošiti' brigadu, diviziju, korpus ili čak armiju, bez da trepnu i malo se zamisle.

Rusija je uvijek iz svakog rata izlazila kao pobjednik, a sve zahvaljujući svojoj teritorijalnoj veličini te neograničenim ljudskim potencijalima i materijalnim resursima.

Sve bi se to moglo donekle opravdati ako se radi o obrani cjelovitosti i nacionalnog korpusa, ali ovaj puta Rusija je ta koja je agresor, došla je u tuđu zemlju i ponaša se kao 'otkačeni pijani tinejdžer'.

Doista, ako je i od 'ludog Ivana' ipak je malo previše – nepotrebno žrtvovati vlastite vojnike i pri tom se ponašati kao da je to sasvim normalna stvar – doista to nisam očekivao ni u najgoroj noćnoj mori!

Bilo kako bilo, ostaje nam vidjeti koliko će još trajati ta poremećena samodopadnost i strpljenje onih što poslani su protiv sličnih što do tada nikada se prije vidjeli i sreli nisu!




Post je objavljen 19.06.2022. u 18:21 sati.