Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Pozitivan stav:

Ustao sam rano, inače od kada sam u mirovini duže spavam. Stvari i stavovi koji mi zasmetaše nisu mi dali snu na oči. I evo tu sam pišem novi post. To mi se događa onda kada ne provodim ono o čemu sam pisao u prethodnim postovima, onda kada mi vjera oslabi a Božja prisutnost izčezne u mojim mislima. Vjera ne smije bit ili ne biti, ona je način promišljanja, duboko ustrajna i pozitivna sila, pozitivan mentalni stav. Kada se on izgubi i vjera oslabi a mi se osjećamo napušteni od Boga, ostavljeni od ljudi, javljaju se strahovi i brige oko raznih nedovršenih stvari. Takvo stanje duha podložno je za stvaranje nemira i djelovanje duha nemira.
Vjera pouzdanja u stalnu Božju prisutnost i vodstvo je najjači lijek na svijetu. Kaže se zato: liječnik liječi a Bog izliječi. Uzmimo taj duhovni lijek upravo sada - ponavljajmo ove riječi: “Sve mogu u Isusu Kristu koji mi daje snagu. Bog je sad sa mnom. Bog i njegovi sveti anđeli uvijek su sa mnom. Okružen/a sam Božjom ljubavlju”. U kratkom vremenu brige i strahovi se tope i nestaju. Ne osjećam više potrebu za snom, odlučujem nešto korisno raditi, i kažem s ljubavlju Ocu: “Bože sad idem za svojim poslom i ti budi sa mnom. Tješi me tvoja Ljubav, Svjetlo i Sila, vodi me i blagoslov mi daj. Volim te Oče i zahvaljujem na svemu. Znam da i Ti voliš mene”
Tako napuštamo negativno razmišljanje i krećemo dalje u Božjoj prisutnosti. Um rasterećen tek u miru počima normalno raditi. Kako bi se posve oslobodili napetosti dobro je otići u šetnju, čitati neko poglavlje iz Evanđelja, Pronaći mirno mjesto za molitvu. Zahvaljivati na onom što imamo, što nam je dao, što nam je još preostalo, i nadati se boljem. Uzdati se u Božje vodstvo i milosrđe!
Na koncu, u srcu osjećamo da smo ponovo na put mira i da se događa ono što smo prihvatili kao istinu. Po rođenju, istini i molitvi s ljubavlju dobivamo sve ono što je potrebno za naš put! Radujem se i zahvaljujem. Bog je mir. Hvala ti Oče.








Post je objavljen 13.06.2022. u 08:09 sati.