Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

PRVA SVETA PRIČEST





Prvu svetu pričest po prvi puta primaju vjeroučenici trećih razreda osnovnih škola. Moj sin Mateo je 28. svibnja 2022. kao trećaš primio sakrament prve svete pričesti u župnoj crkvi svetog Bartula apostola na Čavle.


Misno slavlje predvodio je župnik don Domagoj Duvnjak. Bio je to poseban dan ne samo za Matea nego i za cijelu obitelj.


U cijeloj toj proslavi prisjetio sam se da sam ja 31. svibnja 1970. godine primio sakrament prve pričesti. Više od pola stoljeća je prošlo kada sam primio sakrament prve pričesti i da nema fotografija i Uspomene prve svete pričesti taj događaj bi pomalo izblijedio u mojim sjećanjima.

Zajednička fotografija prvopričesnika u Pagu je obavljena ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije a pojedinačne fotografije je uradio je paški fotograf Ante Palčić.

Moja sjećanja vračaju me u ta davna vremena kada je na Vangrada bila postavljena pozadina pred kojom smo pozirali i fotografirali se i trajno zabilježeli uspomenu na prvu svetu pričest.

Sakrament prve pričesti podijelio nam je tadašnji paški župnik don Grgo Batur.

Danas u doba digitalne fotografije sasvim je drugačiji pristup fotografiji, gdje je sve moguće i sve dozvoljeno. Na taj se način uspomene trajnije i vjerodostojnije bilježe a tako i čuvaju za buduća pokoljenja.



Post je objavljen 11.06.2022. u 13:39 sati.