Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Vrijeme otkrivanja

Divna promocija knjige u "Znanju", Gajeva 1. Toliko lijepo, zabavno i neopterećeno.....Nedostaju mi baš takve promocije, a danas sam je doživjela!!! Roman prvijenac novozelandske autorice P.J. McKay "Vrijeme otkrivanja" inspiriran je autoričinim putovanjima po Hrvatskoj (tada još Jugoslaviji) i iskustvima imigrantske hrvatske zajednice na Novom Zelandu, s kojima se autorica povezala istražujući za svoj nagrađivani prvijenac. Knjiga je predstavljena kao hrvatsko-novozelandska obiteljska poslastica, a prema atmosferi s promocije - za vjerovati je da je tako.
Uz autoricu, na promociji je sudjelovala i prevoditeljica Ružica Matić, i urednica hrvatskog izdanja Lucija Kobić Išgum.
Pip McKay magistrirala je iz kreativnog pisanja - tako je knjiga i nastala, kao završni rad, i to na Sveučilištu Auckland (2017.), a 2018. godine za rukopis je dobila nagradu "Creative New Zealand Complete Manuscript Assessment."
Roman je osvojio nagradu "First Pages" 2020. godine.
Knjiga je posvećena autoričinoj baki, koja je uvijek govorila da će Pip napisati povijest njihove obitelji. Istina, nije baš pisala o svojoj obitelji - ali je pisala o jednoj hrvatskoj obitelji i različitim generacijama, koje najprije iseljavaju na Novi Zeland, a u drugoj generaciji žele upoznati svoju prvu domovinu, Hrvatsku. Mama i kćer...Ostalo ćete morati pročitati! :))))))
Također, zanimljivo je da je Pip donijela i nekoliko pregača, imala sam sreću da dobijem jednu na poklon, koje su trebale poslužiti na promociji knjige - međutim, korona je zaustavila ideju promocije uživo, pogotovo posluživanja hrane....
Evo fotografija:





Ja u pregači! :)))) Na pregači je prikazana naslovnica knjige, kakva je izašla na Novom Zelandu. Meni je ljepša naša! :)))



Autorica u sredini; dvije cure oko nje - prveoditeljica lijevo i urednica hrvatskog izdanja desno.



Još malo fotkica...:))))

I na kraju, moj primjerak knjige + bookmark, iliti označivač stranica:




Na Trgu - Festival jednakih mogućnosti.

Ljub!






Post je objavljen 07.06.2022. u 23:54 sati.