Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Se**š, a dobri smo si...?

Moje bavljenje fotografijom koje je počelo 2005. godine, a traje više-manje pa do danas rezultiralo je jako velikim brojem sada već odavno bivših prijatelja. Ili bolje rečeno "prijatelja". Onih, koji su se u mladosti samnom rado družili, ali su, kada su me počeli viđati sa fotoaparatom oko vrata, počeli revno podj***avati.

Bilo je među njima najviše onih koji se kakti "ne vole slikati" jer "nisu fotogenični", ali nekim divnim čudom imaju "pun k***c i još malo" svojih slika na Facebooku, naravno, uglavnom "selfija" u svim mogućim i nemogućim (ponekad i vrlo nezgodnim ili intimnim) pozama.

Bilo je i onih koji su bili sušta suprotnost, onih koji su naprosto od mene zahtijevali da slikam ili njih, ili ono što oni smatraju da bih trebao snimati, praktički ponašajući se kao da su me oni "unajmili" da snimam za njih, te da je moja dužnostispunjavati tuđe želje i prohtjeve,.... a ne da snimam ono što sam želim za sebe iz gušta.

Zatim se našlo onih koji su mi dobacivali da sam "paparazzo", ili tome slično.... ili pak u razgovorima aludirali da sam nekakav "bolesnik" i "voajer" (jer po njima "samo takvi idu okolo s fotoaparatima i snimaju"), te onih koji su me umjesto sa "bok" ili "dobar dan", počeli "pozdravljati" sa "šta sad opet slikaš", ili "gdje ti je aparat" (ako ga kojim slučajem nisam imao kod sebe, ili je bio spremljen u torbi).

Takve stvari, takva dobacivanja i slična sraćkanja, nakon nekog vremena j***no počnu ići na živce. A mislim da ne trebam spominjati koliko su se dotični uvrijedili kada sam im na njihova dobacivanja uzvratio istom mjerom (bilo "pristojnim" sarkazmom, bilo da sam ih bez pardona stjerao u "rodno mjesto"), ili ih čak počeo ignorirati, kao da ne postoje, bez obzira što smo se znali godinama, ili čak i odrastali zajedno.

Naime, ako je povjerenje jedna od osnovnih stvari na kojima se gradi prijateljstvo, već sama pomisao na to da je netko automatski postao nekakav "negativac" koji ima isključivo loše i zle namjere samo zato jer se bavi fotografijom, znači da povjerenje ne postoji. Kao ni prijateljstvo...

Post je objavljen 25.05.2022. u 17:42 sati.