Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Što biste odabrali?

Kada bi morali odabrati, što biste odabrali?

Bi li uopće primijetili maleni, skromni cvijet kaćuna u travi?
Većina bi odmah ugledala raskošnu ljepotu ovog žarkocrvenog ružinog slapa, tako bujnog i zanosnog mirisa. Na kaćun bi mogli i stati, jer je malen i gotovo neprimjetan.

Ja sam ga ugledala jednog ranog jutra u Lici, hodajući za svojom Bonkicom. Sićušan i ljubičanstven, osvojio me svojom nježnošću i skromnošću. Toliko me osvojio da sam sjela u rosom okupanu travu i gledala ljubičastu, krhku divotu, zaklonjenu od svijeta travom i maslačcima. Napisala mu i haiku i stavila na fotografiju, jer me očarala njegova ljepota.
Ruži to nije potrebno. Njenu glamuroznu ljepotu svi vide, jer je tako očita. Svatko će posegnuti rukom da je dotakne, pomiriši i uživa u njenoj ljepoti.

Tako je i sa ljudima. Koliko divnih ljudskih duša uopće nećete primijetiti samo zato jer su skromne i ne ističu se ničim sve dok im ne priđete i ne shvatite koliko su posebne i prekrasne?
Zato dobro pogledajte oko sebe. Možda ugledate ljepotu kad joj se najmanje budete nadali. Ljepotu koja nije odmah i izdaleka uočljiva, ali možda vrijedi tisuću puta više.

Meni je draži mali kaćun.
Laka vam noć. Sanjajte i ostvarite svoje snove.

( fotke su moje - haiga malom kaćunu i ružin slap )






Post je objavljen 19.05.2022. u 22:24 sati.