Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Alla


Danas je Hristina Telembij, studentica 4. godine KROATISTIKE u Lavovu, nakon noći u kojoj je okolica Lavova bila bombardirana, obranila godišnji rad na temu: Autobiografski elementi u "Zašto sam vam lagala" i "Dunavu". Čestitam. Čuvajte se. Hvala i profesorici Alli Tatarenko. Istina, raduje me izbor predložaka, ali daleko više me raduje činjenica da pronalazite snage i da imate volje čitati u ovom ružnom, suludom i nepravednom trenutku povijesti.
#allatatarenko - objava drage književnice Julijane Matanović na njenom Facebooku.

Prof. dr. sc. Alla Tatarenko, slavistica sa Sveučilišta "Ivan Franko" u Lavovu, prevoditeljica i književna kritičarka, mnoge je hrvatske autore prevela i promovirala u Ukrajini, a sada za vrijeme ratnih zbivanja opstaje i ostaje u Lavovu, gdje malde generacije, usprkos svemu, podučava o hrvatskoj književnosti i autorima. Svaka čast, i kao što sam već jednom rekla: živim za trenutak kada ću profesoricu Allu upoznati i uživo, na nekom predavanju o ukrajinskoj književnosti - ali uživo!

Danas je bila akcija presađivanja cvijeća, kako bi moj mjesni odbor zasjao na novi način.










I jedna pasja cura, mješanka vučjaka i belgijanera, došla je pomoći...:))))



Na kraju, za nagradu sam dobila prekrasnu narukvicu...Asocira me na srce...Prekrasna! I još sam jednu biljčicu dobila na dar!!!!




Ljubim vas!


Post je objavljen 19.05.2022. u 00:45 sati.