Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/konobarica123

Marketing

Hotel Wartburg i još malo

Promocija novog romana Zorana Žmirića, Hotel Wartburg, održana je večeras u Rijeci.
Sudeći po popunjenosti Ex Librisa jedva dočekasmo.
Nisam pročitala, tek sam neke pasuse ubola po Zokijevim statusima na fb i vjerujem da će biti odličan. No, obzirom da volim Zoranov izričaj, nemojte vjerovati mom subjektivnom razmišljanju. Uzmite roman i pročitajte. Glavni je lik romana automobil Wartburg oko kojeg se vrti evolucija jedne obitelji od osamdesetih na ovamo.
Urednica je Marina Vujčić, izdavač Fraktura uz Seida Serdarevića.
Ne znam koliko je kome znano, no riječki dečki pobijediše u pjevnom šou HRTa. Podijeliše Hrvatsku. Na one koji misle da je totalno nepravedno da u takvom šou pobijedi par koji realno ni P od pjevanja pokazao nije. I na one druge koji su jedva dočekali malo neobavezne ležerne zafrkancije u prime timeu. A Robi i Mario su itekako pokazali da se može. Može se zabaviti narod i bez usiljenih Rudibobijevskih fora (to su ona neka dva lika što su zadnje dekade prošlog stoljeća trudili se zamijeniti Muju i Hasu), pretjeranih fejkova i prenemaganja. Robi je u svojoj trade mark emisiji Tužibaba na Radio Rijeci bez beda jednoj gospođi koja mu je sipala hvlaospjeve rekao "Dajte gospođo nemojte, tamo ima ljudi koji zaista znaju pjevat". Drago mi je da su pobijedili naši dečki, iako mi je žao Marine i Marka, koji su za jedno 54 klase bili bolji od galaksije Roberta, kako ga naziva njegov mentor. Kako bilo, ako niste nikad, pa ni u finalnoj večeri čuli onu zadnju pjesmu koju su pjevali, ukucajte na jubito "Del tebe" pa poslušajte. Jako je lijepa. Ni Robi ju nije uspio uništiti :)
Juniorka je imala maturalnu i bilo je predivno. Teško je izdvojiti neki poseban trenutak dok mladost vibrira u punoj snazi i svečanosti. Izlazak maturanata, ples sa roditeljima, pozdravni govori, torta, pjesma, zabava...Svega. Klinci koje znam još iz vrtićkih dana izrasli u ljude. Mama, najstarija uzvanica i Juniorka otplesale su dva plesa. Tek godinu dana unatrag, svi smo u obitelji bili izmoždeni oporavkom od korone i neizvjesnošću života i da nam je netko rekao da ćemo živjeti ovakve trenutke, mislili bismo da je to scenarij neke dobre distopijske priče.
Ballo della vita.
Idemo dalje.



Post je objavljen 16.05.2022. u 22:27 sati.