Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

KRATKI ODLOMAK ROMANA ''LAVANDULA - OSVETA ČAROBNJAKA'' - DAJANA DIVERNO



Popodne je bilo toplo. Sunce je sijalo visoko na nebu, i video se tek poneki oblak na plavom nebu. Iznad dvorca princeze Lavandule letelo je jato belih galebova u simboličnom krugu.
Svetlo dana je kroz maleni prozor s leve strane zida, na kom su bile reštke, dopiralo je do podruma. Mada je prostorija podruma bila osvetljena s običnim, starim lusterima koji su pre sigurno bili u nekoj od prostorija na trećem ili četvrtom spratu gde su bili saloni za goste.
Čarobna Vila i Epreu su sedeli na stolicama jedno naspram drugog. Pomalo ukočeni u tom položaju bili su satima. Ruke su im bile vezane iza stolice i bio im je posve onemogućen beg. Mogli su samo da se posmatraju i eventualno planiraju beg prvom prilikom.
Čulo se otvaranje vrata i oni su pogledali prema gore. U prostoriju podurma ušli su Dvorski Čarobnjak i Ativali. Oboje su najpre pogledali prema vezanim personama, nasmejali su se, kao da ih pogled na Čarobnu Vilu i Epreua ustvari i zasmejava, a onda su se polako spustili dole niz mermene stepenice koje su bile uz zid.
Prišli su im i odmerili ih, a Ativali je skinuo povez s njihovih usana.
- Da, da, da - nasmejao se Ativali, odložio poveze na stol. Onda je stavio ruke na kukove i nasmejao se glasno. – Nisam ni sanjao Dvorski Čarobnjače da će Lavandulina zamisao uistinu i uspeti.
Dvorski Čarobnjak se nasmešio i prezrivo je posmatrao ono dvoje što su sedeli vezani na stolici.
- To je zapravo bila moja zamisao – rekao je to, kao da se premišlja da li je uopšte i bitno da to kaže. – Ali je princeza Lavandula ta koja je razradila kompletan plan. Sve to je zbog onog Džulijena Defaana.
Ativali klimne glavom.
- Da, da, znam. Ona uistinu želi da napakosti bratu do vetrova zar ne? – pogledao je u Dvorskog Čarobnjaka.
- To se zove Carstvo Četiri Vetra.






Post je objavljen 15.05.2022. u 19:26 sati.