Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Ruska agresija

'Kaluša, baš kako ste i tražili – na Azovstal'

Nakon održanog 'Eurosonga' i osvojenog prvog mjesta ukrajinskih predstavnika glazbene skupine 'Kalusha Orchestra' ruski vojnici pišu jezive poruke po granatama, bombama i raketnim projektilima.

Jedna takva poruka glasi: 'Kaluša, baš kako ste i tražili – na Azovstal'.

Danas, u nedjelju 15. svibnja 2022. (81-vog dana rata) Ruska vojska zasula je čeličanu Azovstal zapaljivim projektilima MZ-21 9M22S namijenjenim za djelovanje po ljudstvu i opremi izravnim pogotkom, ali i izazivanjem masovnih vatrenih žarišta.

Ukrajinski savjetnik gradonačelnika Mariupolja (Petr Andryushchenko), podijelio je slike ruskih bombi na vlastitom Telegram kanalu, gdje je i zgražanjem osudio ruske vojnike jer su 'izgubili ljudskost'.

Jesu li Rusi ove strašne raketne projektile ispalili iz klasičnih višecjevnih bacača raketa, iz lansera TOS-1A Solntcepek (hrv. 'Plamteće Sunce') koje može lansirati i još strašnije 'vakumsko' oružje (ovo MZ-21 9M22S je kemijsko oružje) ili pak iz nečeg drugog (Tosočka TOS-2 Tornado), za sada ostaje nepoznato.

No, Rusi polako prelaze 'tanku crtu' i rabe vrlo opasna oružja 'sudnjega dana' (kemijska, biološka, nuklearna …) bez da trepnu, što pak zorno dokazuje da bi se tu još svašta moglo dogoditi.

Ovo oružje uporabljeno kod čeličane Azovstal posjeduje tvar koja može izazvati strašne opekotine, a dim i kemijske reakcije koje mogu otrovati životinje i ljude.

Termobaričko oružje (vakumsko) eksplozijom proizvodi visoku i intenzivnu temperaturu i tlak, a djeluje dva puta (dvije eksplozije), prvo se rasprši aerosol, a potom druga eksplozija pali taj oblak aerosola.

Aerosol može prodrijeti i u zatvorene prostore (skloništa, podrume), a tamo mogu biti i civili, zahvaćeni eksplozijom aerosola umiru strašnom smrću …

Nažalost, TOS-1 Solntcepek viđen je u Ukrajini, a i sami Rusi su potvrdili da su ga razmjestili. Kompletno punjenje je 24 projektila, a oni pokrivaju 800 m četvornih površine.



Post je objavljen 15.05.2022. u 16:42 sati.