Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

TKO JE KRIST KRALJ

Priznati Krista svojim Kraljem za nas kršćane znači živjeti i djelovati u svijetu kao što je on to činio. Usprkos nevoljama i poteškoćama koji svijet danas prolazi, na kraju ipak slijedi Kristova pobjeda. On sam po Evanđelju naviješta nam slobodu, nadu, odgovornost prema ovom svijetu i njegovu budućnost! Ponovno će doći u punini vremena, za spas vjernih i progon zla i zlih koji kane uništiti svijet.
Krist je središnja osoba ljudske povijesti u kojoj je sažeto sve najbolje i najljepše, najuzvišenije i najplemenitije u cijeloj povijesti, naš uzor kojem trebamo težiti. U Isusu je cilj i svrha svega našega života. On je gospodar svijeta i vremena, života i smrti – Kralj cijeloga čovječanstva. Krist Kralj je početak, središte i žarište svijeta i života, svemu daje opstojnost i smisao. Ne bismo mogli zamisliti sebe i ovaj svijet bez njega.
Kako je Krist naš Kralj?
Krist je moćni Kralj kao Bog, oduvijek jednak svojem nebeskom Ocu, s kojim zajedno, u jedinstvu Duha Svetoga vlada i kraljuje nad svima stvorenjima. On nije kralj jednog naroda, jedne zemlje, već je kralj svega svijeta. No Krist je Kralj i kao čovjek ujedinjen s božanskom naravi u drugoj osobi Svetoga Trojstva. On se je rodio zbog nas i našega spasenja. On je Kralj i kao Otkupitelj ljudskoga roda, prikazavši samoga sebe na žrtveniku križa kao neokaljanu i pomirnu žrtvu. On nas oslobađa od svakoga zla, izbavlja nas od vlasti koja porobljuje naš život.
Njemu povjerimo svoj život! Vjerujući Kristu, ljubeći Ga svim srcem, služeći mu u braći i sestrama, postajemo radosni i sretni. On je vječni Kralj. On je sveznajući, svemoguć, besmrtan i nepobjediv. „Sve je po Njemu postalo, i ništa što je postalo, nije bez njega postalo. U Njemu bijaše Život i Život bijaše ljudima“ (Iv 1,3-4). Ali Kristovo kraljevstvo nije kao što su ovozemaljska kraljevstva.
(Prema napisu fra Petra Ljubičića - slijedi nastavak)


Post je objavljen 14.05.2022. u 11:01 sati.