Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

HRVATI PRAVOSLAVCI

HRVATI PRAVOSLAVCI



HRVATIMA je dužnost poticati djelima u ime zajedništva, potoci se slijevaju u rijeku po sudbini. Posebno potomcima Hrvata, žrtvama Turaka, Srba, Madžara,… čiji su predci, kao katolici pod raznim pritiscima prelazili na islam i pravoslavlje.

Dakle, pohotni okupatori, kao nepozvani gosti, tako su se ponašali na hrvatskim ognjištima. Hrvati su, kao naivne žrtve, olako dopuštali primatima da ih porobljavaju. Narodi koji se ne žrtvuju u ime općeg dobra postanu žrtve zla Hrvati katolici, stoljećima obezglavljivani i razjedinjavani…, i pored loših iskustava, robovski se i danas oslanjaju na raznorazne potencijalne okupatore, koje prizivaju. Pored načela Života narušeno im je samopouzdanje.

Ovom temom o hrvatskim pravoslavcima potičemo Hrvate da u ovosvjetovnosti - po načelima Života spoznaju smisao obitavanja u Hrvatskoj, na Zemlji.

Zašto i kada se duša - čovjek zanesena tijelom, materijalnim šarenilom odmetne, pa dalje trpi i pati.
Nema slučajnosti za Život, Hrvati su i danas odraz ponašanja, kojim dočinjaju svoju sudbinu. Sve je odraz Života, koji potiče Načelima i ne trebaju mu zakoni čovjeka - odmetnika. Život prihvaća časne obraćenike, dok su oholi odmetnici uvijek gubitnici po svojim željama. Obraćenik je samokritičan, u skladu sa Životom traži oprost grijeha, moli se i kaje…, radi spoznaje -prosvjetljenja – otvaranja nebesa.

Nakon silnih pritisaka kroz povijest, HPC - a nastavlja djelovanje na hrvatskim prostorima, misiju u skladu s načelima Života, u ime hrvatskog općeg dobra. Svojim obolom potiče hrvatski narod na obraćeništvo, svojim iskustvima odolijeva svim napastima zla. Ne osuđuje Carigrad koji se nije oglasio dok je HPC - a bila pod raznim pritiscima, kao niti Europsku pravoslavnu Crkvu u Parizu. Pored Stvoritelja – Boga, Hrvati pravoslavci nemaju razloga bojati se, dok zastupaju Život.

Stradalo svećenstvo HPC - e 1945. godine - veliki je zalog da će svojom misijom žrtvovanjem i dalje slaviti Boga. Hrvatima kroz prošla stoljeća izostajala je budnost, što je Srbija kao okupator hrvatskih prostora koristila i ostvarivala svoje želje, devastiranjem hrvatskih prostora i zabranom rada HPC - i.

Dovoljno je pogledati dokument : „Ukaz srpskog kralja i SPC – e,“ kojim zabranjuju djelovanje svim pravoslavnim crkvama na prostorima Hrvatske. Zaključili su, zajedno sa SPC - om kao mentorom, da su Hrvatsku na svoj način osvojili i uključili u svoju paklenu veliku Srbiju. Imovinu HPC - e prisvojila je SPC – a. Takvo ponašanje SPC – e Carigrad nije reagirao ni osudio, kao ni 1945. godine, kada je okrutno stradalo ukupno svećenstvo HPC – e. Dakle, lukavi nepozvani gosti Srbi, rukovođeni ovosvjetovnim prividom, pokazali su se kao okupator zajedno sa SPC – om kao mentorom.

Od samostalnosti Hrvatske i 1991. godine, na svim hrvatskim prostorima od 10. st. Hrvati svih vjeroispovijesti solidarni su s Hrvatima pravoslavcima i HPC - om, kao što podržavaju i raseljene Hrvate islamske vjere, kojih je veliki broj u Turskoj (Istambul) i diljem svijeta.

Kršćanstvu kao religiji, u osnovi s imenicama, čovjek se imenom po djelima poziva i odaziva, prema načelima Života –Stvoritelja, kojemu je svako biće posebno. Znači hrvatski pravoslavci i HPC – a su tu sudbinski i nisu prestali djelovati, patnje su ih ojačale kroz stoljeća. Spoznali su da čovjek kao razumno biće posrće i pati proporcionalno koliko je rob gole egzistencije, u pretpostavljenoj osjetilno - životinjskoj razini. Dakle, Hrvati su žrtve i pohotnih „pravoslavaca“ okupatora, koji su ih porobljavali i prisiljavali na srpsko pravoslavlje.

Hrvati vjeruju da je Bog jedan, spoznali su kada i zašto čovjek upotrebljava obrede, liturgije. Zato, Hrvati pravoslavci samo u skladu s Ocem slave Život. U zajedništvu i zemaljskim uvjetima nastoje biti i veći obraćenici, dok razotkrivaju perfidne zemaljske careve, koji se lukavo postavljaju iznad Boga. Njihovo materijalno tijelo kao zamka, i ovosvjetovno materijalno šarenilo im je prije od duše i Stvoritelja. Zato su imenice kojima se po djelima prozivaju jedinke, koliko su u zajedništvu u ime Života. Ovosvjetovnost i tijelo je samo sjena Života, sudbinom određeno, u kojem duša treba odolijevati traženjem oprosta, molitvom i kajanjem.

Ovosvjetovnog osjetilnog cara otkriva prozirno lukavo navikavanje svojih podanika u Božje odmetnike, dok ih ucjenjuje pomoću gole egzistencije i „prikladnih religija“ protiv njih samih. Zemaljski oligarsi, po zakonima cara i mafije, orkestralno odmetnički orgijaju i kontroliraju duše podanika. Prema potrebi i željama, „revolucijama“ obezglavljuju one koji im se suprostave …, sve se odigrava na trgu, u areni, u krugu neradnika, koji se protive radu za opće dobro, kao lijeku svakog pojedinca po imenu. Obraćenik je radnik, demistificira mistično u skladu sa Stvoriteljem - pomoću načela Života. Čovjek domišlja, djeluje, razbija monotoniju i Život slavi.

Konkretno, ljudi ovozemaljsko po volji, djelima dijele i sebi sude. Zato čovjek obraćenik potiče u ime vrijednosti dalje, a prepreke ga opominju i potiču da sjenu treba vidjeti kao odraz bitnog, duše čovjeka kao žrtve tijela. Kada duša nije u skladu sa Stvoriteljem, ne može niti opisati očigledna događanja u ovosvjetovnosti.

Zašto su hrvatski pravoslavci posljedično odraz turskih i srpskih okupatora na hrvatskim prostorima.?

Dokumentom iz 1921. godine u Preku ( Zadar), kao Ukazom srpskog kralja, Srbi su računali da su završili proces osvajanja, garašanima i pravoslavljem do 1921. godine i ostvarili želje. Zato su ukinuli sve pravoslavne crkve na prostorima Hrvatske, HPC – i oteli imovinu, pa pripisali SPC – i, s kojom kao lukavim mentorom i dalje urušavaju hrvatsku državu. Dakle, hrvatski pravoslavci, skupa s ostalim Hrvatima su spoznali da trebaju nastaviti, u ime hrvatskog zajedništva i Života, tamo gdje su (i zašto) stradali.

Srpsko pravoslavlje je i strateško oružje Srbima kao okupatorima Hrvatske, što su Hrvati spoznali i da trebaju časno i odlučno braniti svoja ognjišta. Hrvatskim pravoslavcima je dužnost vratiti otetu imovinu koja je u posjedu SPC - e na hrvatskim prostorima, koju su Srbi kao okupatori oteli Hrvatima.

Zadar, svibanj 2022. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
i
predstojnik HAZUD – a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj



Post je objavljen 08.05.2022. u 21:38 sati.