Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcmlx

Marketing

"take sides"




Ideje muškosti koje su se aktivirale i propagirale u borbi protiv terorizma sedamdesetih godina, proizašle su iz "kulture organizirane modernosti", u kojoj se muški subjekt očitovao kao "radikalno deemocionaliziran", kao "činjenično-racionalan kao i kolektivno- orijentirana osobnost".

Prilično je nevjerojatno kako su se posljedice "muškosti" koju su oblikovali vojnici spojile s afektivnim strukturama “kulture zaposlenika”, u kojoj su agresivnost i pribjegavanje fizičkom nasilju bili potisnuti.

Suvremena ljevičarska, "mužjačka" kritika muške "emocionalne hladnoće" lako bi se mogla primijeniti na neke vodeće ljude.

Na lijevoj sceni toplina, osjetljivost i emocionalnost doživljavani su kao orijentiri za mušku subjektivnost koji gledaju u budućnost, dok su neki željeli prevladati „disciliniranje tijela, vojničku grubost u ophođenju prema sebi i drugima, herojsko zaštitničko ponašanje prema ženi”.

To otvara širok raspon novih perspektiva. S jedne strane, proširuje se znanje o složenim interakcijama između sukobljenih aktera.

S druge strane, ova perspektiva omogućuje diferencirane uvide u specifičnosti određenog razdoblja, u kojemu su društveni i kulturni razvoj postali dinamični, ali u isto vrijeme naišli na starije slojeve iskustva, koji su u današnjoj situaciji ponovno eksplicitni i ažurirani.
(Andreas Rekwitz; 2010.)
Život je binaran.
Ili si "0" ili si "1". (mural)




Post je objavljen 03.05.2022. u 10:31 sati.