Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

ZAŠTO BIJELI LJILJANI SANJAJU?



slika: digital artist


Je li to simulacija daljine gdje se mijenja požuda u nevinost ili je tek san obojen čudnim polusnom i pitanjem, zašto bijeli ljiljani sanjaju?

U mojim minutama koje ispunjavaju sat pustinja života se napunila mirisom bijelih ljiljana kao što si ti ispunio moj život svojim plavim očima.

Najava proljeća ove godine dolazi čudno i osjećam se sablasno bludno zbog takve ljepote koju očekujem, ali je i potajno priželjkujem, jer me opet odvodi do prazne obale mora gdje se ne čuje šapat sablasnih duša koje lutaju danima, da bi mi se pokazivale noćima.

Više me ne obilazi nijema tišina boli koju sam nekad mogla shvatiti i nikad nisam osjetila što mi tako smeta kao ta mukla i nijema tišina boli.

Zašto bijeli ljiljani sanjaju?

Je li to ipak san u polusnu ili sam se tek probudila u tvojoj duši, mekanoj kao bijelo krilo anđela pa se više ne osjećam toliko usamljeno i odvojeno od svijeta snova i lelujajućih zavjesa onog mjesta gdje se saginju bijeli cvjetovi ljiljana koji još uvijek sanjaju.



napisano: 19.02.2021. u 14:20h iz 20. zbirke poezije
"ZAŠTO BIJELI LJILJANI SANJAJU?"



http://www.digitalne-knjige.com/varga20.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-359-538-7
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.





Post je objavljen 03.07.2022. u 12:11 sati.